Kampuksille kaivataan lisää pistorasiapaikkoja

Teksti: Jyri Hoffrén
Kuvat: Iisa Manninen
”Kuopion kampukselle toivotaan lisää itseopiskelutiloja ja viihtyisiä hengailutiloja”, kertoo Canthia-rakennuksen Opparissa työskentelevä Ronja Mäkinen ISYYn hallituksesta.

Jo kuudetta vuotta Kuopion ja Joensuun kampuksilla järjestettävä Hymy- ja valitusviikko on jälleen kerran onnistunut keräämään huiman määrän palautetta opiskelijoilta.

”Palautetta on saapunut jälleen kerran hyvin paljon, peräti 27 sivua puhtaaksi kirjoitettuna. Palautetta keräsimme viikon aikana kampuksilla ständien avulla, että myös sähköisesti ISYYn sivujen kautta”, toteaa ISYYn sosiaalipolitiinen ja kehitysyhteistyövastaava Ronja Mäkinen.

Aiheista ylitse muiden nousivat muun muassa yleisten tilojen siisteys ja kunto, sekä yliopiston sisäinen viestintä ja monikanavaisuus, jotka vaivaavat monia opiskelijoita.

Savonlinnan kampussiirrosta keskustelemisesta ei myöskään päästy välttämään ja aihe keräsikin runsaasti viestejä sekä puolesta että vastaan. Moni opiskelijoista kokee, että vaihto on ollut hyväksi johtuen poikkitieteellisestä yhteistyöstä sekä remontoiduista tiloista, mutta silti osa kokee yhteisöllisyyden kadonneen ja ruokaloiden ruuhkautuneen.

”Jokavuotisia kestoaiheita tuli myös hyvin esille tänä vuonna. Muun muassa ruokaloiden jonotustilanne koetaan hankalaksi ruuhka-aikoina. Sen lisäksi kasvisruokaa toivotaan maukkaammaksi ja vegaanivalikoimaa suuremmaksi. Toinen asia, mikä aina kerää pääsääntöisesti positiivista palautetta, on YTHS onnistuneista palveluistaan. Ajanvaraussysteemi sen sijaan kerää kritiikkiä”, Mäkinen kommentoi.

Hymy- ja valitusviikko järjestetään seuraavan kerran kevätlukukaudella.

Palautteita

Yleisten tilojen siisteys huonoa Canthian kampuksella ja Carelian vessoissa.

Lisää pistorasiapaikkoja!

Yammer ja yliopiston viestintä epäselkeää.

Sykettä palveluiden hinta hyvä opiskelijoille. Vuoroja saisi kuitenkin olla enemmän.

Voisiko kasvisruokaa saada maukkaammaksi ja vegaanivalikoimaa suuremmaksi?

Tuutorit selkeästi plussaa!

Lisää itseopiskelutiloja kampuksille.