KalKe tarjoaa matalan kynnyksen liikuntaa

Teksti ja kuvat: Ida Turunen
KaLKe:n toiminta käynnistyi frisbeegolfilla Kirkkopuistossa raikkaassa syyssäässä.

Kaikenlaisten Liikkujien Kerho aloitti toimintansa Joensuussa tänä syksynä. KaLKe:n puheenjohtaja Jussi Nivalan mukaan tavoitteena on rohkaista jokaista kuntoilusta kiinnostunutta aloittamaan liikunta, vaikka sitä ei olisi aikaisemmin tullut harrastettua.
”Kokemusta ei todellakaan tarvitse olla”, sanoo Nivala.
Tarkoituksena on tuoda yhteen ihmisiä, jotka haluavat liikkua seurassa ja tutustua uusiin ihmisiin. Kerho auttaa pääsemään kuntoilun makuun järjestämällä hauskaa tekemistä yhdessä – jolloin tulee kohotettua kuntoa ihan huomaamattaan.
Hauskanpidon ja uusien tuttavuuksien lisäksi KaLKe:n toimintaan osallistuminen on pääsääntöisesti ilmaista, mutta joihinkin tapahtumiin voi kuulua osallistumismaksu. Esimerkiksi frisbeegolf-tapahtumassa radan käyttö oli maksutonta ja kerho tarjosi kiekot. Eikä tarvitse hassata rahaa kilpavarusteluun.
”Kerho yrittää järjestää myös liikuntaa, johon ei tarvitse omia varusteita”, kertoo Nivala
Sisäliikuntavarusteet on tosin hyvä olla olemassa omasta takaa.
KaLKe:n toimintaan voi osallistua jokainen Itä-Suomen yliopiston opiskelija. Sen lisäksi toimintaan osallistumiselle vaatimuksena on vain halu liikkua ja avoin mieli. Kerho toimii Joensuun kampuksella. Tapahtumia on tarkoitus olla kerran viikossa.
KaLKe löytyy Facebookista nimellä ”KaLKe – Kaikenlaisten Liikkujien Kerho”. Sivuilla on lisää tietoa kerhosta ja siellä ilmoitetaan tulevista tapahtumista. Luvassa on tulevaisuudessa Nivalan mukaan ”mahdollisesti geokätköilyä, paintballia, keilausta ynnä muuta” ja hän huomauttaa, että ”lisää ideoita tulee, kunhan kerhon toiminta kunnolla alkaa”.