Kaj Chydenius puolustaa Wanhaa Jokelaa

JOENSUU – Muusikko ja säveltäjä Kaj Chydenius ja joensuulainen laulaja Tiina Pitkänen osallistuvat Jokelan säilyttämisen puolesta käytävään kamppailuun konsertoimalla siellä ensimmäinen helmikuuta kello 20 alkaen.
”Paikka on ainutlaatuinen koko Suomessa ja se on säilytettävä. Tiinan idea tukikonsertista on hyvä ja haluan ehdottomasti tehdä asian eteen jotain, jos se vain on mahdollista”, Chydenius perustelee.
Chydenius ja Pitkänen esittävät konsertissa yhteensä 20 laulua, jotka he ovat koonneet kertomuksiksi: Jos Jokela lakkaa olemasta, Jokelaa muistellen, Solidaarisuuden ja yhteistyön ylistykseksi sekä Jos Jokela säilyy. Ohjelmistossa kuullaan muun muassa Kaj Chydeniuksen säveltämää musiikkia Aulikki Oksasen Kenen joukoissa seisot?, Maria Jotunin Köyhä olen sen tiedät ja Pablo Nerudan Jos minä kuolisin -runoihin.

Chydeniuksen ja Pitkäsen yhteistyö alkoi vuonna 2004, kun Chydenius vieraili Joensuussa esittelemässä pääkaupunkiseudun kulttuuria pohjoiskarjalaisille.
”Tapasimme ensimmäisen syksyllä Helsinki esittäytyy Pohjois-Karjalassa -tapahtuman yhteydessä Teatteriravintolassa. Samana iltana lauloin Wanhassa Jokelassa Kajn säestämänä Ei puolikasta -kappaleen”, Tiina Pitkänen muistelee.