Julkaiseeko PKO vaalituloksen?

JOENSUU – Pohjois-Karjalan osuuskaupan edustajiston vaalien viimeinen äänestyspäivä oli 26. maaliskuuta. Vaalituloksesta tiedotetaan vaalilistojen edustajille huomenna. Myös mediaa on luvattu tiedottaa asiasta, mutta on vielä hämärän peitossa aikooko PKO julkaista vaalituloksen. Aiemmin se ei ole vaalituloksiaan julkaissut. Esimerkiksi Turun osuuskauppa julkaisi omien vaaliensa tuloksen ehdokaslistoittain.

Vaaleissa kohua herättäneellä listalla D ehdolla ollut Jussi Airaksinen arvioi, että PKO:n tulisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja julkaista vaalin tulokset.
”Olisi julkisuudenhallinnan kannalta itsetuhoista olla julkaisematta”, hän toteaa.
Airaksinen uskoo, että lista D, eli Rumien ja yksinäisten PKO saa edustajistosta enemmän kuin yhden paikan.
”Vaikka aktiivisimmat äänestäjät ja enemmistö äänioikeutetuista eivät olekaan meidän vahvin äänestäjäryhmämme, niin olemme luultavasti ainoa vaalityötä tehnyt lista ja vieläpä saanut huomattavasti valtakunnallista julkisuutta”, hän arvioi.

Samalla listalla ehdolla ollut Teemu Myllärinen komppaa Airaksisen näkemyksiä.
”Uskomme saavamme 3-4 paikkaa edustajistosta ja jatkamme aktiivista ja kyseenalaistavaa työtä myös siellä. Meitä ei kokouspalkkioilla, ainakaan noin pienillä, hiljennetä”, hän vielä lisää.
PKO:n edustajiston vaaleissa ehdolle asettui 285 osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa. Edustajistoon valitaan Joensuusta 21 ja muilta alueilta 19 edustajaa.