Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo Kuopioon

Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo -yhtye saapuu esiintymään sunnuntaina 27. maaliskuuta K-klubille uuden Maan näkyjä -albuminsa julkaisun tiimoilta.

Kuopiossa Keskitalon ja Kolmannen Maailmanpalon saapumista on saatu odotella. K-Klubin Facebook-eventin seinälle osallistujan kirjoittama viesti tiivistää tunteet: ”Herranen aika, tätä onkin odotettu.”

Lauluntekijä Joose Keskitalo on neljän aiemman albuminsa myötä noussut suomalaisen vaihtoehtomusiikin tähdeksi. Kriitikot ovat kehuneet hänen omintakeista musiikkiaan, ja rakkauden, kuoleman, ihmisen pienuuden ja uskon kaltaisia suuria teemoja käsittelevät laulut ovat tavoittaneet kasvavan yleisön.

Kolmas Maailmanpalo on toiminut hänen taustayhtyeenään kahden edellisen albumin ajan. Jälkimmäinen, Tule minun luokseni, kulta (2009) vei Keskitalon ensimmäistä kertaa viralliselle listalle ja tuore Maan näkyjä nousi ensimmäisellä viikolla top 20:een.

Maan näkyjä ei ole studioalbumi, vaan se koostuu työhuone- ja keikkaäänityksistä. Lähes kaikki kappaleet ovat kuitenkin ennen julkaisemattomia. ”Olisin kyllä tullut” kuultiin Tule minun luokseni -levyllä, ”Toiset ovat menneet jo alas” ja ”Taipale” eri muodossa Harmaa Getto -yhtyeen albumilla Suomimorsiamen pyhä tie.

Keskitalo luonnehtii Maan näkyjä -albumia Kolmannen Maailmanpalon kliimaksiksi yhtyemusiikkina. Bändisoitto on teksteihin nähden levyllä vahvemmassa roolissa. Maan näkyjä esitteleekin yhtyeestä monta puolta: levyn skaala yltää laulelmallisesta folkista itäsuomalaiseen reggaehumppaan, dub- ja funk -vaikutteisiin, humalaiseen boheemivalssiin ja tuttujen kappaleiden pohjalta tehtyihin jameihin. Radiosinglenä julkaistava ”On hyvä että olet
surullinen” on lienee puolestaan helpointa ja popeinta Keskitaloa koskaan.

Rumban Oskari Onninen on tituleerannut Joose Keskitalon ja Kolmannen maailmanpalon kiistatta Suomen kovimpien livebändien joukkoon.

Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo sunnuntaina 27. maaliskuuta kello 20.30 K-klubilla. Liput 6 euroa.