Jonni Nykänen ISYY:n puheenjohtajaksi

Teksti: Iisa Manninen
Kuvat: Kalevi Hämäläinen
Uusi hallitus ja puheenjohtajisto aloittaa toimikautensa tammikuussa.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto on valinnut perjantaina 8.12.2017 itselleen uuden puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2018.

Ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi valittiin Jonni Nykänen (Deeku).

”Todella hieno asia tulla valituksi luottamustehtävään. Vähän jännittää mitä vuosi tuo tulleessaan, mutta olen silti luottavaisin mielin. Innoissani lähden toteuttamaan yhteistyötä hallituksen kanssa, jossa on osaavia tekijöitä. Uskon että puheenjohtajana saa hyvin asioita aikaiseksi yhteisen hyvän eteen”, kertoo neljännen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Nykänen, joka on aiemmin ollut mukana ainejärjestö Dentinan hallituksessa varapuheenjohtajana.

Edustajiston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Tommi Anttalainen (Keskeiset) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Brenda Nissén (FaBio).

Samassa kokouksessa valittiin ISYY:lle myös uusi hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin teologiaa ja yhteiskuntatieteitä Joensuun kampuksella opiskeleva Juuso Sikiö (Puolueettomat).

”Puheenjohtajuus tuntuu mahtavalta, tosin myös yllättävältä, koska ei ole ihan itsestäänselvyys tulla valituksi tällaiseen luottamustehtävään”, iloitsee Sikiö ja toteaa, että mahtavia juttuja on tulossa.

Sikiö on ollut viime kauden mukana edustajistossa ja toiminut muun muassa edustajiston ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

”Se oli mielenkiintoista, jonka vuoksi hain myös hallitukseen. Koin, että nyt on se oikea hetki.”

Hallitukseen valitut yhdeksän muuta jäsentä ovat 1. vpj. Heidi Hämäläinen (ISYY:n yhteiskuntatieteilijät), 2. vpj. Heikki Räihä, Ronja Mäkinen (Vihreä Lista), Niklas Leinonen (Keskeiset), Hanna Saarelainen (Kuopion Luonnontieteellinen Edustajistolista), Tommi Manninen (Kylterit Joensuu), Susanna Haverinen (Puolueettomat), Saara Oravuo (Puolueettomat) ja Sara Salonen (Puolueettomat). Uusi hallitus aloittaa tammikuussa ja sen toimikausi kestää kalenterivuoden.

Järjestäytymiskokouksessa edustajisto myös hyväksyi vuoden 2018 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toimintasuunnitelman mukaan ISYY pyrkii tuomaan palveluitaan opiskelijoita lähemmäksi, sekä panostaa ylioppilaskunnan brändin kehittämiseen viestinnän avulla.

Kokouksessa edustajisto hyväksyi myös ISYY:lle 100 000 euron lisäsijoituksen rahastoon sekä edustajistovaalien tuloksen. Edustajiston toimikausi kestää kaksi vuotta.