Joensuun asuntopula suututti poliittiset opiskelijajärjestöt

JOENSUU – Joensuun Elli Oy:n kyvyttömyys ratkaista opiskelijoiden asuntopulaa Joensuussa suututti Joensuun Vihreän Vasemmiston, Joensuun Sosialidemokraattiset opiskelijat ja Joensuun VIhreät Nuoret ja Opiskelijat.
”Tänä syksynä oman lusikkansa soppaan iskevät myös kaupunkiimme saapuneet vaihto-opiskelijat, joille ei olla pystytty järjestämään asuntoja. Tällä hetkellä kymmenkunta vaihto-opiskelijaa asuu tilapäisesti ylioppilaskunnan järjestämässä hätämajoituksessa Kanervalassa sijaitsevassa Skarpissa, ja noin kaksikymmentä on vielä saapumatta”, järjestöjen puheenjohtajat toteavat.
”Tilat eivät mitenkään sovellu kymmenien ihmisten pysyvään majoittamiseen. Vaikka arvostamme ylioppilaskunnan elettä, on tilanne silti häpeällinen.”

Järjestöt pelkäävät asuntotilanteen vahingoittavan Joensuun mainetta vieraanvaraisena opiskelijakaupunkina. Lisäksi pelkona on, että ilman edullista opiskelija-asuntoa jäävät joutuvat vuokraamaan kalliita asuntoja yksityiseltä sektorilta ja työskentelemään opintojen ohessa tai ottamaan lainaa sen vuoksi.
”Tämä ongelma on jatkunut jo vuosia, mutta silti tilanne tuntuu pahenevan joka syksy. Vaadimme Joensuun kaupungilta sekä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalta välittömiä toimenpiteitä jatkuvan opiskelija-asuntopulan helpottamiseksi.”
ISYY:n pääsihteeri Pekka Koivaara toteaa, että ylioppilaskunnan mahdollisuudet normaalin edunvalvonnan lisäksi ovat asiassa rajalliset.
”Me voimme keskustella kaupungin ja yliopiston kanssa ja pyrkiä keksimään ratkaisuja. Varsinaisesti asia on kuitenkin Joensuun kaupungin ja Joensuun Elli Oy:n käsissä.”
Kannanoton ovat allekirjoittaneet Joensuun Vihreän Vasemmiston puheenjohtaja Antti Kettunen, Joensuun Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden puheenjohtaja Antti Elsilä sekä Joensuun Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden puheenjohtaja Katariina Kemppainen.