Jazz tulvahtaa Joensuun saleihin

JOENSUU – Joensuussa järjestetään 25. – 27. lokakuuta Valtakunnalliset Jazzpäivät ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Joensuun Jazzkerho -76 järjestää tapahtuman yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.
”Tarkoituksena on luoda Joensuuhun näyttävä jazzmusiikin katselmus. Samalla vahvistetaan alueellisen musiikkitarjonnan monipuolisuutta ja tasokkuutta”, kertoo Jazzkerho -76:n puheenjohtaja Jussi Sierla.
”Jazzkerho haluaa välttää ahtaita genrerajoja ja kuppikuntaisuutta sekä tarjota mahdollisimman monipuolisen kattauksen uutta ja perinteisempää musiikkia”, Sierla sanoo.

Festivaalin aloittaa Bird elää! –konsertti, jossa alttosaksofonisti Jukka Perkon kvartetti esittää Joensuun kaupunginorkesterin säestämänä Charlie Parkerin klassikkosävelmiä. Perjantaina kuullaan Kerubin Salissa improvisaation rajoja koettelevaa ranskalaista François Corneloup Trioa ja rumpali Teppo Mäkysen melodisesti ja rytmisesti rikasta Serenity Ensemblea. Lauantaina Kerubin lavalle nousee laulaja Mia Simanaisen Ahava-yhtye.
”Lauantain konsertissa jaetaan myös vuosittainen Yrjö-palkinto ansioituneelle jazzmuusikolle. Vastakruunattu Yrjö pääsee lavalle juhlimaan yhdessä yhtyeensä ja yleisön kanssa”, Sierla kertoo.
”Jazz on Suomessa tällä hetkellä todella elinvoimaista ja rikasta, moneen suuntaan kurkistavaa. Muusikkojen taitavuus on huippuluokkaa. Vaikutteita otetaan niin kansanmusiikista ja maailmanmusiikista kuin popista, rockista ja rytmimusiikin uusimmista ilmiöistä. Konsertteihin kannattaakin tulla uteliaana ja avoimin korvin ja mielin, silloin voi löytää jotain uutta
ja sykähdyttävää!”

Jazzpäivien ohjelmistoon kuuluu myös klubikeikkoja, koululaiskonsertteja ja päätösjamit. Ennakkolippuja voi ostaa Levy-Eskoista.

Jazzpäivät verkossa: http://www.jazzliitto.fi/?page_id=192