Jäsenmaksu tuskin nousee

Teksti: Pasi Huttunen
Minä en ole esittämässä korotusta jäsenmaksuihin, enkä usko, että hallitus tai kukaan muukaan sitä tekee, ISYY:n pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen sanoo.

Ennusteet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmäärän kehityksestä ovat kerta toisensa jälkeen menneet mönkään, totesi pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen. Jäsenmäärien on ennusteltu laskevan vuosi toisensa perään ja talousarviot ovat olleet sen vuoksi hyvin varovaisia. Todellisuudessa opiskelija- ja siten jäsenmäärät ovat kuitenkin nousseet. Seurauksena on ollut se, että ylijäämää tekevä ylioppilaskunta on lähes vuosittain korottanut jäsenmaksua. Nyt laiva näyttää kääntyvän.
”Minä en ole esittämässä korotusta jäsenmaksuihin, enkä usko, että hallitus tai kukaan muukaan sitä tekee”, Mikkonen sanoi.
Etenkin Itä-Suomen vihreä vasemmisto oli edustajiston kokouksessa 26. lokakuuta huolissaan ylioppilaskunnan taloudenpidosta.
”Ylijäämää on tehty järjettömiä määriä ja sorruttu ylivarovaisuuteen. Alijäämäiset vuodet eivät olisi mikään ongelma”, Tuomas Hiltunen Ivivasta totesi.
Perussuomalaisten ryhmän Jarno Lähteenmäki ilmaisi olevansa samoilla linjoilla, mutta muistutti, että lukukausimaksujen käyttöönoton myötä kansainvälisten opiskelijoiden määrän on ennustettu romahtavan.
”Reservirahastojen kasaaminen voi olla ihan hyvä idea”, hän totesi edustajiston lokakuun lopun kokousessa.