Itäisten amkien opiskelijakunnat tahtovat Ikosen SYL:n hallitukseen

Teksti ja kuvat: Pasi Huttunen

Itäsuomalaiset ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat antavat tukensa Keskustan opiskelijaliiton ehdokkaana Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen pyrkivälle Juho Ikoselle. Tällä hetkellä Ikonen toimii ISYY:n hallituksen puheenjohtajana ja pyrki ylioppilaskunnan ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen hallitukseen, mutta ISYY päätti olla asettamatta ehdokasta. Ikonen löysi kiertotien hallitustyrkyksi Keskustan opiskelijaliiton kautta.

Ikosen kulissien takainen kampanjakoneisto on vaikuttava, sillä myös Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA, Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Savotta ja sekä Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta MAMOK ilmoittivaat kannattavansa Ikosta SYL:n hallitukseen.
”Juho on ollut tärkeä yhteistyökumppani meidän ja muiden opiskelijakuntien kanssa. On tärkeää, että SYL:n hallitukseen pääsee myös ihmisiä idästä”, Mari Ikonen POKA:n hallituksesta toteaa.
POKA:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Piiroinen lisää, että puoluekannalla ei ole asiassa merkitystä vaan kyse on nimenomaan idän saamisesta esille.

SYL:n liittokokous on parhaillaan käynnissä. Kokousta voi seurata livenä: SYL:n liittokokous 2016