Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelutulos jätti löysään hirteen

KUOPIO Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekuntaa koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. UEF:n niukkasanaisessa tiedotteessa ei kuitenkaan kerrota tarkempia tuloksia, vaan päätöksen irtisanottavista tekee rehtori Perttu Vartiainen kesäkuun alkupuolella.

Hallintojohtaja Tuomo Meriläisen mukaan nyt päättyneissä neuvotteluissa on käyty läpi tiedekunnan edellisvuoden 2,4 miljoonan alijäämän perusteet ja keinoja joilla sen vaikutusta pyritään lieventämään.

”Eli toimintojen uudelleen järjestelyillä, eläköitymisillä ja määräaikaisuuksien päättymisillä, mutta samaan hengenvetoon on sanottava, että irtisanomisia kyllä tulee”, Meriläinen luettelee.

Kuusi viikkoa kestäneet neuvottelut koskivat terveystieteiden tiedekunnan koko henkilöstöä. Niiden alkaessa arvio henkilömäärästä, joihin irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomauttamiset kohdistuvat, oli 70.

”Kyllä siitä on kuitenkin alaspäin tultu, mutta tässä vaiheessa en pysty tarkkoja lukuja antamaan, koska niitä ei ole vielä olemassa”, Meriläinen toteaa.