Itä-Suomen yliopisto sijalla 308

Itä-Suomen yliopisto on viime yönä julkaistulla QS World University Rankings -listalla sijalla 308. Tieteellisten julkaisujen saamien viittausten lukumäärän perusteella yliopisto oli sijalla 200.
”Tuloksista ilmenee, että yliopistolla on parannettavaa erityisesti kansainvälistä liikkuvuutta kuvaavilla mittareilla. Vähäistä kansainvälistä liikkuvuutta voi pitää koko suomalaisen yliopistolaitoksen heikkoutena. Myös Itä-Suomen yliopiston on jatkossa panostettava voimakkaasti ulkomaalaisten opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäämiseen”, yliopiston rehtori Perttu Vartiainen arvioi.

Ainoana suomalaisena yliopisto ranking-listan 200 parhaimmistoon pääsi Helsingin yliopisto. Se paransi sijoitustaan vuodesta 2009 huomattavasti nousten jaetulle sijalle 75 Washington University in St. Louisin kanssa. Edellisvuoden sijoitus oli 108.
Brittiläisten ja yhdysvaltalaisten yliopistojen ylivoima rankingissa on murskaava. 200 parhaan yliopiston joukosta 83 on joko Yhdysvalloista tai Isosta-Britanniasta. Jenkkiyliopistoja joukossa on 53 ja brittiyliopistoja 30. Tänä vuonna rankingin kärkeen kiri brittiläinen Cambridgen yliopisto, edellisvuoden kakkonen. Edellisvuoden ykkönen Harvard Yhdysvalloista tipahti nyt kakkoseksi.