Itä-Suomen yliopisto sai kollegion

Joensuun ja Kuopion yliopistojen hallitukset valitsivat kokouksissaan 10. maaliskuuta yliopistokollegion. Itä-Suomen yliopiston ensimmäiseen yliopistokollegioon valittiin 24 jäsentä, joista puolet on Joensuusta ja puolet Kuopiosta.

Joensuuta edustavat professorijäsenet ovat Tapani Pakkanen, Jopi Nyman, Pirkkoliisa Ahponen ja Jorma Enkenberg. Opettajia, tutkijoita sekä muuta henkilökuntaa kollegiossa edustavat taloussihteeri Tuula Ranne, yliassistentti Antero Puhakka, lehtori Eeva Kuusela ja lehtori Merja Korhonen. Yliopistokollegion opiskelijajäsenet ovat Anni Pasanen, Tuula Tolvanen, Pekka Koivaara ja Mika Hämeenniemi.

Kuopiota edustavat professorit ovat Päivi Eriksson, Kristiina Järvinen, Pauli Niemelä ja Juhani Nuutinen. Opettajia, tutkijoita ja muuta henkilökuntaa kollegiossa edustavat lehtori Tapio Nurmi, lehtori Erkki Pesonen, palvelupäällikkö Arja Juntunen ja tietojärjestelmäsuunnittelija Juha Riepponen. Kollegion opiskelijajäsenet ovat Hanna Laakso, Juho Kylä-Vehka, Ilkka Martikainen ja Veli-Matti Lammentausta.

Yliopistokollegion keskuudestaan valitsema toimikunta valmistelee esityksen Itä-Suomen yliopiston ensimmäisen hallituksen jäsenistä. Hallitukseen tulee 12 jäsentä, joista kuusi valitaan yliopiston sisältä ja kuusi yliopistoyhteisön ulkopuolelta. Opiskelijajäsenten määrä tippuu roimasti nykyisiin hallituksiin verrattuna. Kun nyt Joensuussa on yliopiston hallituksessa neljä opiskelijaedustajaa ja Kuopiossa kolme, niin Itä-Suomen yliopiston hallituksessa opiskelijoita edustavat yksi opiskelijaedustaja Joensuusta ja yksi Kuopiosta.

Hallitus aloittaa toimintansa elokuussa, jos eduskunta hyväksyy uuden yliopistolain.