Itä-Suomen yliopisto löytyy jo verkosta

Itä-Suomen yliopiston verkkosivut on avattiin maanantaina 9.11. osoitteessa www.uef.fi. Lisää sisältöä valuu pikkuhiljaa. Uusien tiedekuntien verkkosivut julkaistaan marras-joulukuun vaihteessa.

Yliopiston julkiset verkkosivut palvelevat kaikkia yliopiston ulkoisia sidosryhmiä ja yliopistolaisia. Ensimmäisenä on julkaistu uuden yliopiston toimintaa esittelevät pääsivustot. Joensuun ja Kuopion yliopistojen verkkosivut ovat edelleen käytössä. Näiltä sivuilta tehdään ohjauksia uusille sivuille. Verkkopalvelut poistuvat vähitellen käytöstä.

Itä-Suomen yliopiston verkkopalvelut täydentyvät, kun marras-joulukuun vaihteessa otetaan käyttöön yliopistolaisten intranet. Yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden intranet keskittyy sisäiseen viestintään ja mahdollistaa muun muassa työtilojen käyttämisen verkkoympäristössä.

Yliopistoa esittelevien sivujen sisältöjen suunnittelusta ja toteuttamisesta on vastannut yliopiston viestintäyksikkö yhteistyössä yliopiston eri yksikköjen kanssa. Yliopiston verkkopalvelut on toteutettu avoimen lähdekoodin Liferay-portaaliratkaisulla, jonka yliopiston tarpeita vastaavaksi on toteuttanut Proactum Oy. Verkkosivujen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Itä-Suomen yliopiston muunkin visuaalisen ilmeen toteuttanut Hahmo Design Oy.

Verkkopalveluissa noudatetaan julkishallinnon verkkopalveluille asetettuja esteettömyys-, saavutettavuus- ja käytettävyysnormeja.