ISYY:n perussuomalaiset irtisanoutuvat tasa-arvokannanotosta

ISYY – Perussuomalaisten ISYY:n edustajistoryhmä irtisanoutuu ISYY:n tekemästä Tasa-arvoa Itä-Suomen yliopisto, kiitos! -kannanotosta, jossa kritisoitiin yliopiston kokoamaa neuvottelukuntaa sen miesvaltaisuudesta. PS:n ryhmän, eli käytännössä perussuomalaisten ainoan edaattorin Jarno Lähteenmäen mukaan kannanotossa huokuu äkkinäisyys ja puolueellisuus.

”ISYY:n ei pitäisi toimia lausuntoautomaattina yhdelle poliittiselle agendalle, vaan keskittyä oikeisiin opiskelijoiden edunvalvontatehtäviin. Lisäksi perussuomalaisten ryhmä kehottaa Paula Martikaista kohdistamaan mahdolliset kyselynsä tasa-arvosta yliopiston sidosryhmien johdolle yliopiston sijasta”, ryhmä toteaa vastineessaan.

”Valitettavasti kannanotto ei ottanut kantaa elimen kattavuuteen, henkilöiden jääviyteen tai sidosryhmiin, henkilöiden pätevyyteen tai edes siihen onko koko elin tarpeellinen.”

Itä-Suomen yliopiston neuvottelukunnan kokoonpanosta nousi kohu kun kävi ilmi, että 27 siihen valitusta jäsenestä naisia oli vain yksi. Kohu on nostanut tasa-arvokysymykset laajemminkin esiin yliopistossa.