ISYY vastaan JYY kilpailu käy kuumana Facebookissa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta on lisännyt reilun kahden viikon aikana Facebook-sivunsa tykkääjämäärää yli 50 prosentilla. Taustalla on ISYY:n ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan välinen haaste, joka on äitynyt viikon mittaan täyspäiseksi kilpailuksi. Voittaja ratkeaa, kun jompikumpi on saavuttanut 2000 tykkääjän rajan.

Solvaukset lentävät edestakaisin ja JYY teki maanantaina sosiaaliseen mediaan pilkkakuvan, jossa se uhittelee näyttävänsä ISYY:lle närhenmunat. ISYY puolestaan häpäisi kuvan ja jakoi sitä edelleen. Kilpailun alkaessa ISYY:lla oli reilut 1000 tykkääjää ja JYY:llä noin 1100. Tällä hetkellä ISYY on niukasti tappiolla tilanteen ollessa 1719 – 1722.

Kilpailu on herättänyt myös itä-suomalaista solidaarisuutta, kun keskiviikkona 4. lokakuuta ammattikorkeakoulu Savonia kävi lietsomaan opiskelijajäseniään vetoavuksi ISYY:lle. Vastakkain asettelun yhdistävä voima on myös löydetty muualla, kun ISYY:n ja JYY:n esimerkkiä seuraten Aalto yliopiston ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnat virittelevät vastaavaa taistoa.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta Facebookissa.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Facebookissa.