ISYY: Valkoista Suomea ajava katupartio on uhka opiskelijoille

Teksti: Jarkko Kumpulainen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta on huolissaan jäsentensä turvallisuudesta Soldiers of Odinin aloitettua partioinnin Joensuun kaduilla. Kannanotossaan ylippilaskunnan hallitus pitää ryhmän toimintaa uhkana kaupungin kansainvälistymiselle sekä kansainvälisten opiskelijoiden turvallisuudelle.
”Kyseinen järjestö on ilmaissut toimivansa valkoisen Suomen ja suomalaisten puolesta, mikä on erittäin huolestuttavaa kansainvälisessä yliopistokaupungissa. Kansainvälistymisen ja Joensuun kaupunki-imagon kannalta tämä on askel takaisin 90-luvulle”, ylioppilaskunnan hallitus toteaa.

Hallitus painottaa, että yleisen turvallisuuden valvonta kuuluu viranomaiselle eikä yksittäiselle järjestölle. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella opiskelee runsaasti ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita. Merkittävä osa haluaa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja elää Suomessa.

”Soldiers of Odin -järjestön katupartiointi on uhka opiskelijoidemme sekä heidän läheistensä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille. Joensuussa – tai missään muuallakaan – kenenkään ei tulisi pelätä oman turvallisuutensa puolesta taustastaan riippumatta”, kannanotossa painotetaan.