ISYY vaatii parannusta asuntotilanteeseen

JOENSUU – Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta vaatii kovaan sävyyn Joensuun Elli Oy:ltä ja Joensuun kaupungilta toimenpiteitä opiskelijoiden asuntotilanteen helpottamiseksi Joensuun kampuksella.
”Syksyn tullessa ja uusien opiskelijoiden aloittaessa Joensuun opiskelija-asuntotilanne on katastrofaalinen. Kehnon asuntotilanteen vuoksi kymmenet niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin opiskelijat ovat joutuneet turvautumaan hätämajoitukseen Joensuussa”, kannanotossa todetaan.
Ylioppilaskunnan resurssit on venytetty äärimmilleen hätämajoitustarpeeseen vastatessa. Ylioppilaskunnasta todetaankin, että jos tilanne ei jatkossa parane, ei ylioppilaskunnalla ole resursseja tarjota hätämajoitusta kaikille tarvitsijoille.
”Tämä tarkoittaa sitä, että useat opiskelemaan tulevat opiskelijat joutuvat aloittamaan opiskelunsa ilman asuntoa. Hätämajoituksen järjestäminen ei voi olla ensisijaisesti ylioppilaskunnan vastuulla.”

Ylioppilaskunta vaatii, että Joensuun Elli, Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto tiedottavat avoimesti, mitä he aikovat tehdä tilanteen korjaamiseksi. Opiskelija-asuntotilanne on pahentunut Joensuussa vuosi vuodelta, eikä asiaan ole kyetty reagoimaan ajoissa. Lisäksi ylioppilaskunta vaatii laajamittaista yhteistyötä jokaisella kampuksella kaupunkien, opiskelija-asuntotarjoajien, korkeakoulujen ja opiskelijoiden välillä. Yhteistyön avulla opiskelija-asumisen muuttuviin tilanteisiin pystyttäisiin reagoimaan nopeammin.
”Opiskeluun on vaikea keskittyä, mikäli opiskelijan elämisen perusedellytykset eivät ole kunnossa. Kunnollisen opiskelija-asunnon puute voi pahimmillaan hankaloittaa opintojen etenemistä useilla kuukausilla. Ei ole yliopiston eikä kaupungin etu, mikäli ensikosketus uuteen opiskelupaikkaan on negatiivinen”, muistuttaa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Mähönen.