ISYY päättää taas Setan kannatusjäsenyyden hakemisesta

Teksti: Pasi Huttunen

Etenkin punavihreä laita on vuosikaudet kammennut ISYY:tä hakemaan Setan kannatusjäsenyyttä, mutta nyt sitä halutaan yli aatteellisten rajojen. Vaikuttaakin todennäköiseltä, että edustajisto kokouksessaan 9. joulukuuta päättää, että sitä haetaan. Edustajistoryhmistä hakemista esittävät Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto, Opiskelijan ISYY, Oikeat, Vihreä lista, Demariopiskelijat, Keskeiset, Tombolo ja Puolueettomat. Yhteensä ryhmillä on 26 ääntä edustajistossa. International Students -ryhmän ainoa edaattori Isaac Adaam istuu ISYY:n hallituksessa, joten ryhmän ääni on siirtynyt Demariopiskelijoille.
”Setan kannatusjäseneksi liittyminen on tärkeä poliittinen viesti, että ylioppilaskuntamme tukee jäsenistömme moninaisuutta ja että ISYY:n toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijat”, esityksessä mukana olevien ryhmien puheenjohtajat sanovat.
Esityksessä eivät ole mukana DeeKu, Fortis, Perussuomalainen lista eivätkä Kylterit. Näiden ryhmien kannasta kannatusjäsenyyden hakemiseen ei ole tietoa.

ISYY:ssä Setan kannatusjäsenyydestä väännettiin jo vuonna 2011. Silloin edustajisto päätti pitkän ja polveilevan, pääasiassa kokousjärjestyspuheenvuoroja sisältäneen keskustelun päätteeksi jättää asian pöydälle. Edustajisto myös päätti, että arvokeskustelun käyminen asiasta kuului silloiselle tulevaisuusvaliokunnalle.

Seta ry vuonna 1974 perustettu suomalainen ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnallinen tasavertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-indentiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Yhteensä Setan kannatusjäseninä on tällä hetkellä 23 järjestöä.