ISYY pääsee yliopiston neuvottelukuntaan

Ylioppilaskunnan edustus loistaa poissaolollaan vasta nimitetyn Itä-Suomen yliopiston neuvottelukunnan kokoonpanosta. Yliopisto on silti antamassa ISYY:lle paikan neuvottelukunnasta ylioppilaskunnan otettua asian puheeksi.
”Lähökohtana oli, että neuvottelukuntaan tulisi ulkoisisia sidosryhmiä. Siksi mukana ei ollut ylioppilaskuntaa eikä henkilöstöä. Ylioppilaskuntahan on osa sisäistä yhteisöämme tai sisäinen sidosryhmä jos sitä niin halutaan kutsua. Neuvottelukunta oli ajateltu yliopiston johdon ja ulkoisten sidosryhmien yhteydenpitovälineeksi”, rehtori Perttu Vartiainen selittää.
”Ylioppilaskunta oli asiasta yhteydessä ja heitä ollaan ottamassa mukaan, koska heillä on siihen intressi.”
Itä-Suomen yliopiston neuvottelukunnan tehtävänä on edistää yliopiston ja sen keskeisten sidosryhmien vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa. Lisäksi tavoitteena on saada toiminnan kehittämiseen asiantuntemusta yliopiston ulkopuolelta eri aloilta. Yliopisto voi samalla informoida yhteistyötahojaan yliopiston toiminnasta neuvottelukunnan kautta.

Jos ylioppilaskunnan tulevaa edustajaa ei lasketa mukaan, on neuvottelukunnassa 26 jäsentä. Puheenjohtajana toimii korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg. Yliopistoa neuvottelukunnassa edustavat rehtorit Perttu Vartiainen ja Kalervo Väänänen, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen sekä suunnittelujohtaja Soili Makkonen, joka toimii neuvottelukunnan sihteerinä. Muut jäsenet ovat europarlamentaarikko Tarja Cronberg, lääketutkimuksen johtaja Antti Haapalinna, Orion Pharma, tuotekehitysjohtaja Matti Harju, Valio, tutkimus- ja kehitysjohtaja Pekka Hurskainen, UPM, maakuntajohtaja Jussi Huttunen, Pohjois-Savon maakuntaliitto, pääjohtaja Liisa Hyssälä, KELA, maakuntajohtaja Pentti Hyttinen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Joensuu, tutkimusjohtaja Jukka Kilpeläinen, Stora Enso, kaupunginjohtaja Janne Laine, Savonlinna, toimitusjohtaja Jari Lauronen, Joensuun Tiedepuisto Oy, arkkipiispa Leo, Ortodoksinen kirkko, pääjohtaja Erkki KM Leppävuori, VTT, valtiotieteen maisteri Paavo Lipponen, europarlamentaarikko Riikka Manner, pk-johtaja Pentti Mäkinen, Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), kaupunginjohtaja Petteri Paronen, Kuopio, johtaja Jari Parviainen, Metla, johtajaylilääkäri Jorma Penttinen, Kuopion yliopistollinen sairaala, toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen, Joensuun Popmuusikot ry, piispa Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunta, johtaja Ritva Saarelainen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, maakuntajohtaja Matti Viialainen, Etelä-Savon maakuntaliitto, ylijohtaja Kari Virranta, Pohjois-Savon ELY-keskus ja teollisuusneuvos Matti Virtaala.

Kerran tai kahdesti vuodessa kokoontuvan neuvottelukunnan toimikausi on vuoden 2013 loppuun saakka. Ensimmäisen kerran se kokoontuu 29. marraskuuta Kuopiossa.