ISYY hakee Setan kannatusjäsenyyttä

Teksti ja kuvat: Pasi Huttunen
"Päätös oli mielestäni odotettavissa sillä suurin osa edustajistoryhmistä oli esityksen takana. SETA:n kannatusjäsenyys on mielestäni looginen jatkumo ISYY:n aiemmille kannoille", ISYY:n vastavalittu puheenjohtaja Pyry Mattila toteaa.

Päätös Setan kannatusjäsenyyden hakemisesta oli ISYY:n edustajistossa lopulta lähes yksimielinen. Perussuomalaisen listan edaattori Jarno Lähteenmäen vastaesitys raukesi kun kukaan ei kannattanut sitä. Perussuomalaisten listan sitoutumaton varaedaattori Marko Koskelo puolestaan piti pitkän ja tunteikkaan puheenvuoron, jossa sanoi kannattavansa Setan kannatusjäsenyyden hakemista. Lähteenmäen erikoinen kommentti, jonka mukaan transsukupuolisuus on mielikuvituksen tuotetta herätti äänekästä paheksuntaa edustajiston keskuudessa.

Suhtautuminen seksuaaliseen tasavertaisuuteen on muuttunut selvästi viidessä vuodessa. Kysymystä ei enää nähty selkeän poliittisena. Vielä vuonna 2011 ISYY:n edustajistossa rehmä Oikeisiin kuulunut Setan paikallisjärjestö Hobilesin puheenjohtaja esitti, että kannatusjäsenyyttä ei haeta. Nyt kannatusjäsenyyden hakemisen puolesta oli edustajistossa selkeä ememmistö, eikä sitä julkisesti vastustanut kukaan muu kuin Lähteenmäki.

”SETA:n kannatusjäsenyys on mielestäni looginen jatkumo ISYY:n aiemmille kannoille. Linjapankkiimme on kirjattu, että yliopistoyhteisössämme kaikki ovat tasa-arvoisia ja kannatamme seksuaalista tasa-arvoa sekä sukupuolisensitiivisyyttä”, ISYY:n vastavalittu puheenjohtaja Pyry Mattila toteaa.
Setan kannatusjäsenmaksu on tällä hetkellä suuruudeltaan 270 euroa vuodessa.