ISYY hakee EU-rahaa yksinäisyyttä vastaan

Teksti: Anton Rinta-Jouppi
Kuvat: Jarkko Kumpulainen
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen kaavaili työtään aloittaessaan syksyllä 2014, että ylioppilaskunnan toimintaa kehitettäisiin myös EU-rahan turvin. Nyt ajatus on toteutumassa.

ISYY:n kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen, eli KAKE -hanke etenee mallikkaasti.
”Joensuun osalta olemme jättäneet jo hakemuksen, ja 1. joulukuuta tulee päätös. Kuopiossa puolestaan on infotilaisuus 9. joulukuuta, jonka pohjalta lähdemme mahdollisesti väsäämään hakemusta myös sinne”, ISYY:n pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen kertoo.
Joensuun KAKE-hankkeen kohderyhmänä ovat yksinäiset opiskelijat.
”Tavoitteena on valmistella toimintamalli, jossa saataisiin kaikki otettua huomioon, aktivoitua ja täysivaltaisesti mukaan opiskelijaelämään”, Mikkonen avaa.
Rahoituksen hankkeelle myöntää ELY-keskus ja Mikkosen mukaan summat ovat huomattavia.
”Joensuun hakemuksen kohdalla puhutaan 10 000 – 70 000 eurosta. Rahat ovat myös käytettävä ensi vuoden lokakuuhun eli nopealla aikataululla. Jos siis 1.12. tulee myöntävä päätös, niin hihojen on alettava heilumaan hyvään tahtiin!”

Yllättävää kyllä hakemukseen tuli aloite ELY-keskuksen suunnalta.
”Kun jätin hakemuksen tähän pääsihteerin pestiin, niin mainitsin, että haluaisin nähdä ISYY:n varteenotettavana EU-rahoituksen saajana. Meidät on nyt noteerattu, sillä ELY-keskus otti meihin yhteyttä ja kertoi eri hankemahdollisuuksista”, Mikkonen iloitsee.
KAKE-hankkeen rahoituksen saamista Mikkonen pitää mahdollisena.
”Luulisin, että sillä on mahdollisuus menestyä. Voi olla, että emme saa koko hakemaamme summaa, mutta se on tällä hetkellä muiden käsissä. Kuopion kohdalla kaikki riippuu hyvästä ideasta. Sellainen pitää olla, jotta hakemus kannattaa tehdä.”

ELY-keskukset eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset tukevat ja kehittävät taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti eri alueita Suomessa. ELY on merkittävä EU-rahoituksen myöntäjä.