ISYY haastaa yliopiston rasismia vastustamaan

JOENSUU – Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta liittyy Meille saa tulla -kampanjaan ja haastaa samalla Itä-Suomen yliopiston, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan sekä kaikki itäsuomalaiset opiskelijat liittymään mukaan.
Kampanja on sosiologian oppiaineen käytävillä syntynyttä vapaata kansalaistoimintaa, jonka taustalle ei ole yksittäistä yhdistystä. Kampanja pyrkii olemaan positiivinen, kaupunkitilassa näkyvä kampanja, jonka tavoite on näyttää, että vierailijat ja uudet asukkaat ovat tervetulleita Joensuuhun.
Ylioppilaskunta on vuosikymmenten aikana osallistunut aktiivisesti eri rasismin vastaisiin kampanjoihin turvallisemman kaupunkiyhteisön puolesta.

”Kaikenlainen rasismi ja syrjiminen on tuomittavaa, ja me emme tahdo pelon ilmapiiriä Joensuuhun”, toteaa sosiaalipoliittisen jaoston puheenjohtaja Teemu Myllärinen.
”Kaupunki on yhteinen tilamme, jossa ei voi sallia minkäänlaista syrjintää. Lisäksi täytyy muistaa, että rasistiset rikokset vaikuttavat mm. vaihto- ja ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden kuvaan maastamme ja kaupungistamme. Elämme globaalissa maailmassa ja ajassa, jossa rasismi lopulta kääntyy koko yhteisöä vastaan. Rasisminvastaisessa työssä opiskelijayhteisön ja korkeakoulujen tulee olla eturintamassa”, hän linjaa.

Kampanjan verkkosivut: Meille saa tulla