iSairaus uusi kansantauti?

IT – Applen i-laitteet näyttävät käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen aiheuttavan käyttäjille fyysistä pahoinvointia, jolle on verkossa keksitty jo nimikin: iSickness, eli vapaasti käännettynä iSairaus. Tilannetta hankaloittaa se, että iOS7-käyttöjärjestelmään laitteensa päivittäneet eivät voi edes palata vanhaan kuutoseen, sillä Apple on jo poistanut mahdollisuuden tehdä niin.
Hiukan tilannetta voi helpottaa, sillä osan animaatioefekteistä saa laitteissa kytkettyä pois päältä, mutta suurin osa niistä ei ole käyttäjän vallassa.
”Lähennys ja loitonnus –animaatiot kaikkialla iOS7:ssa aiheuttavat minulle kirjaimellisesti pahoinvointia ja päänsärkyä. Tilanne on ihan sama kuin jos yritän lukea kirjaa autossa”, valittaa käyttäjä Applen tukifoorumilla.

Sadat ihmiset kertovat foorumilla kärsivänsä samasta ongelmasta. Apple ei ole vielä julkisesti kommentoinut asiaa millään tavoin, mutta ongelma näyttää olevan todellinen.
”Tällainen kyberpahoinvointi tulee todennäköisesti yleistymään resoluutiot ja kuvataajuudet kasvavat. Aistejamme pommitetaan yhä kirkkaammilla ja hyökkäävämmillä grafiikoilla ja käyttöliittymillä. Hyvä uutinen on, että kyberpahoinvoinnista näyttävät kärsivän vain harvat, mutta tilanne voi muuttua huonommaksi. Ehkä me pian napsimme pillereitä kyberpahoinvointiin samalla tavoin kuin tätä nykyä matkapahoinvointiin”, kirjoittaa Sebastian Anthony ExtremeTech-blogissa.