Irtisanomiset toivat yliopistolle medianäkyvyyttä

Itä-Suomen yliopisto oli viime vuonna kotimaisessa mediassa Suomen kuudenneksi seuratuin yliopisto. Kansainvälisessä mediassa UEF oli suomalaisista yliopistoista sijalla seitsemän. Yksittäisistä aiheista eniten näkyvyyttä toivat viime vuonna yt-neuvottelut
UEF paransi näkyvyyttään mediassa viime vuonna niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kotimaisessa verkkomediassa UEF sai viime vuonna mediaosumia 3606, kun niitä vuonna 2010 oli 3044. Kansainvälisessä mediassa osumien määrä kaksinkertaistui vuoden 2010 390 osumasta viime vuoden 799 osumaan. Osittain kasvua selittää se, että vuonna 2010 uutisoinnissa puhuttiin usein vielä Joensuun ja Kuopion yliopistoista. Nyt mediakin näyttää huomanneen, että yliopistot yhdistyivät.

UEF sai mediaosumia kotimaisessa mediassa kuukausittain hiukan yli tai alle kolme sataa, mutta marraskuussa lähinnä yt-neuvottelut nostivat yliopiston otsikoihin 528 kertaa. Tutkimusuutinen, jonka mukaan joidenkin vitamiini- ja kivennäisainevalmisteiden käyttö voi lisätä kuolleisuutta toi näkyvyyttä kotimaisen median lisäksi myös kansainvälisesti.

”Näkyvyyttämme voisi parantaa tiedottamalla entistä aktiivisemmin muun muassa tutkimuksesta, innovaatioista ja uusista avauksista koulutuksessa. Maineen rakentaminen on uudelle yliopistolle erityisen tärkeää”, toteaa tiedottaja Ulla Kaltiala viestinnän blogissa UEF intrassa.
Tänä vuonna aletaan seurata tehokkaammin myös yliopiston näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.