Ilosaarirock 2009: Näkemättä jääneet keikat TOP 5

Mitä festivaalista oikeastaan jäi käteen? Mahtavia ihmisiä, perjantaita lukuunottamatta suosiollinen sää, hieno tunnelma, arkeen palaamisen vaikeus ja tietenkin monta upeaa keikkaa, jotka jäivät syystä tai toisesta näkemättä. Tässä viisi olennaisinta menetettyä huippuhetkeä.

1. PMMP

Vaikka Paulaa ja Miraa bändeineen ei jaksakaan levyltä juuri koskaan kuunnella, toimii se aina livenä kuin häkä. Siksi lähes itketti taapertaa kohti Metelliklubia PMMP:n aikaan. Onneksi sen näki jo aiemmin tänä vuonna Kohti Rokkia-tapahtumassa Areenalla.

2. Synkän Keijon Ilosaari Multishow (Aksim, Jodarok, Särre, Ruudolf & Superjanne)

Ruumis voitti hengen ja Suomi-räpin johtotähdet hävisivät pakottavammille tarpeille. Heidän aloittaessaan istui allekirjoittanut paskalla ykkösbäkkärin vesivessassa. Todettakoon nyt kuitenkin lohduksi, että kunnollisessa vessassa käyminen on festivaaliolosuhteissa arvokas nautinto. Helpotuttuani jäin sitten niin monta kertaa suustani kiinni, että matka kohti Rentolavaa osoittautui pikaisesti toivottomaksi. Tuttuja näkee aina väärään aikaan.

3. Bad Brains

Mielenkiintoinen orkesteri, mutta olisi voinut joka tapauksessa jäädä ainakin osittain näkemättä, sillä se soitti samaan aikaan edellisen kanssa. Silti harmittaa, sillä ennen festivaalia Spotifyssa tehdyn tutustumiskierroksen perusteella bändi on erinomainen. Kuulemma keikkakin oli hyvä.

4. Stam1na

En oikeastaan enää pidä Stam1nasta. En ole koskaan toipunut järkytyksestä, jonka koin nähdessäni bändin ensimmäistä kertaa livenä. Olin ostanut poppoon esikoislevyn ja pitänyt siitä kovasti. Sitten keikalla Antti Hyyrynen raiskasi pettävällä äänellään omia kappaleitaan todella rujosti. Siksi olikin sääli, etten mennyt lauantain keikalle. Hyyrysen ääni kuulemma kesti koko keikan ajan – luultavasti ensimmäistä kertaa bändin uran aikana.

5. Maxïmo Park

En nähnyt keikkaa, mutta eipä nähnyt kukaan muukaan. Bändin laitteisto ei ilmeisesti selviytynyt espanjalaisesta myrskystä ja paikkaamaan saapui Apocalyptica. Sekin jäi näkemättä.