Ihmisvihaa ja kipeitä sydämiä ylioppilasteatterin keväässä

JOENSUU – Joensuun ylioppilasteatteri sotii hyvää ja kunniakasta opiskelijaperinnettä vastaan, eikä lopetakaan hommia viimeistään huhtikuussa. Kausi on jo tähän saakka ollut kiinnostava, mutta toukokuun aikana on luvassa vielä kaksi ensi-iltaa. Teatterista tykkäävälle joensuulaiselle kevät on ollut mahtava ja sellaisena se näyttää jatkuvan.

Moliéren Ihmisvihaajasta innoituksensa kaivanut samanniminen Väen talolla 14. toukokuuta ensi-iltansa saava komedia lopettaa kevään. Sen ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet Emmi Kiiskinen ja Tiina Lampén.
”Juro toimittaja Alpo työskentelee Muotileijonissa, maan suosituimmassa muotilehdessä. Hän kuitenkin inhoaa teeskentelyä, epärehellisyyttä ja ennen kaikkea photoshoppausta, tuota paholaisen työkalua. Mutta hän rakastaa palavasti lehden päätoimittajaa Seljaa, joka on kietonut melkein kaikki miespuoliset työntekijänsä pikkusormensa ympärille.
Kenelle Seljan sydän todella sykkii? Pärjääkö rehellisyydellä? Mistä tunnistaa tosi rakkauden? Mitä tapahtui Tohmajärvellä? Näihin kysymyksiin saatat löytää vastauksen”, teosta kuvaillaan.

Ennen Ihmisvihaajaa tarjoillaan kokeilevampi Tango De Los Corazones Dolorosos Teatteri Sataman tiloissa. Ensi-ilta on 10. toukokuuta. Käsikirjoitus, millainen sitten sanattomassa näytelmässä lieneekään, on Eetu-Pekka Parkkisen käsialaa. Ohjauksesta vastaavat Parkkinen ja Mikael Mckeough.
Tekijätiimi on kokenut, että keho ja liike on liiaksi unohdettu ja juonta kuljetetaan liikaa vain tekstin varassa. Näytelmässä ei puhuta lainkaan, vaan korostaa fysiikkaa ja liikettä.
”Näytelmä tihkuu toimintaa ja räjäyttää kasvoille suuria tunteita. Vakavaa, hauskaa, tuskaa ja eeppisiä taistelukohtauksia. Jos et normisti tykkää teatterista, voit tykätä tästä”, tekijät hehkuttelevat.

Lisää tietoa näytelmistä:
Ihmisvihaaja
TANGO De Los Corazones Dolorosos