Hyväntuulen hardrockin julistajien monipuolisin teos

Teksti: Pertti Pulkkanen
Kuva: Ville Juurikkala

Recklass Love: InVader. Kaiku Recordings 2016.
Recklass Love: InVader. Kaiku Recordings 2016.
Pidempi levytystauko on tehnyt Reckless Lovelle hyvää. Kuopiolaisyhtyeen neljäs pitkäsoitto InVader on sen tähän mennessä monipuolisin albumikokonaisuus. Avausraita We Are The Weekend on suhteellisen iskevä ja innostava, Def Leppardin hengessä kulkeva tunnelmankohotuskappale. Hands rokkaa jo liki pitäen kiitettävän tuhdisti Pepen erinomaisen kitaroinnin siivittämänä.

Jo tammikuussa pitkäsoitolta ennakkoon singleformaatissa julkaistu Monster yhdistää hardrockia onnistuneesti popvaikutteisempiin elementteihin. Upean melodinen Child of the Sun toimii kliseisestä tekstistään ja huvittavasta, lyhyestä raposastaan huolimatta mainiosti. Bullettime on aidon vakuuttavasti rokkaava, kekseliään väli- ja taidokkaan soolo-osan sisältävä rypistysraita. Scandinavian Girls flirttailee onnistuneesti popvaikutteiden kera ja Pepen kitaraosastosta löytyy jälleen kaivattavaa kekseliäisyyttä. Pretty Boy Wagger siirtyy jälleen rockvaihteelle eräästä Reckless Loven keskeisimmästä vaikuttajayhtyeestä tyylikkäästi muistuttaen. Rock It on ehkäpä levykokonaisuuden kaikkein onnistunein, iskevyyden ja tiukkuuden ansiokkaasti yhdistävä rockraita.
Astetta radioystävällisempi Destiny jatkaa tyylitajuisesti operointia Reckless Loven ydinosaamisen alueella. Päätösraita Let’s Get Cracking varoittaa liiallisesta läträämisestä suorastaan räjähtävän rokkauksen kera, mutta sisältää myös akustisen codan.

Reckless Loven uutukaisesta jää varsin myönteinen kuulokuva varsinkin, kun pitkäsoiton tiukimmat rockrypistykset on säästetty levyn loppuun. Yhtyeen alkuvuoteen ajoittunut Skandinavian-kiertue on jo takana ja keikat kotimaassa edessä.
Iloksemme keikkalistalla ovat niin Joensuun Kerubi kuin Kuopion Henry’s Pubkin.