Hybrid Children: Fight as One

Kalloonpesiytyvien killerikertsien rämäryhmän Hybrid Childrenin runsaan neljän vuoden levytyshiljaisuus on ohi- edellinen pitkäsoitto Ghosttown Carnival ilmestyi syksyllä 2004. Myös yhtyeen kokoonpano on muuttunut. Veteraanien, solisti/kitaristi Jassen ja basisti Palen rinnalla uutta verta bändiin tuovat kitaristi Juho ja rumpali Saska, ex-kannuttaja Kellyn pikkuveli muuten.

Nimikkoraita Fight as One käynnistää albumin sähäköillä kitaroilla ja sotahuudolla. Sitä seuraava Medicine Train on vielä astetta rivakampi. Todellinen Hybäreille ominainen melodinen iskevyys löydetään seuraavassa biisissä Deathbreath Dynamo, eikä albumin seesteisintä antia edustava, kitarasoolossaan ja Don’t Let Your Life Pass You by-julistuksessaan vakuuttava Dancing on Roses jää paljoa heikommaksi. Worldwide Checkmate-huudatus tarjoaa levyn punkeinta antia, ja sitä seuraa kokonaisuuden laadukkain biisikolmikko. Vastustamattoman tarttuvalla riffillä käynnistyvä Blackheart Baby omaa tulevan Hybäri-klassikon vikaa, mutta siitäkin astetta paremmaksi pistävät svengaavuudessaan, rullaavuudessaan ja irtonaisuudessaan liki pitäen loistavat Fire Always Burns in Us ja These Are The Moments I’m Living For. Kaiken muun hyvän lisäksi molempien biisien otsikot ovat selkeitä viestejä. Dropzone of Black Snow tarjoilee täysin nimestään eroavia tunnelmia ja Metallica-cover Motörbreath sopii kokonaisuuteen kerrassaan mainiosti. Hieman maalailevampaa kitarointia tarjoileva Out on the Wasteland päättää albumin miellyttävän irtonaisissa tunnelmissa.

Fight as One-pitkäsoitolla Hybärit ovat tehneet kerrassaan vahvan paluun. Jo pelkästään albumin puolivälin starttaava kolmen kappaleen juhlamomentti tekee levystä kannattavan ostoksen.