Porin ylioppilasteatterin Huorasatu esitettiin Kuopiossa huhtikuun puolessa välissä järjestetyillä ylioppilasteattereiden festivaalilla. Huorasatu kertoo henkilöstä, joka karussa maailmassa nälkäisenä ja hylättynä ryhtyy myymään kehoaan rahan vuoksi. Sadunomaiseen tarinaan sekoittuu myös rakkautta jumalattaren muodossa sekä ystävyyttä.
Helmikuussa Porissa ensi-iltansa saanut näytelmä pyörii nimensä mukaisesti huoran elämän ympärillä. Kuitenkin päähenkilö Milla jää osittain etäiseksi katsojalle, vaikka hänen menneisyyttä ja haavemaailmaa valotetaankin pätkittäin: henkilöt, lavasteet ja kohtaukset vaihtuvat lavalla nopeaan, mikä tekee näytelmästä hyvin katkonaisen ja levottoman. Reilu kaksituntinen esitys koostuu useista, osittain sekavista kohtauksista, eikä juoni pääse esille. Kerronta on kuitenkin lystikästä ja repliikit riemastuttavan suorapuheisia. Vertauskuvauksellisuutta käytetään runsaasti, valitettavasti kaikkea ei vain ehdi ymmärtämään nopean tempon vuoksi.
Parasta näytelmässä ovat iskevät ja kekseliäät vuorosanat, sekä muutamat näyttelijät, jotka taidokkailla ilmeillään ja koko kehollaan eläytyvät rooliinsa. Taustamusiikki, valaistus ja rekvisiitta on hyvin riisuttua, tähän liene vaikuttanut teknisen vian vuoksi poisjääneet animaatiot, mutta myös kotikontujen ulkopuolelle, Kulttuuriareena 44:n lavalle astuminen.
Huorasatu perustuu vuonna 2011 ilmestyneeseen Laura Gustafssonin esikoiskirjaan, joka pääsi Finlandia-ehdokkaaksi. Kirjan näytelmäversiossa on ironista kritiikkiä yhteiskuntaa, sukupuolia ja tasa-arvoa kohtaan. Harmillisesti aiheesta ei nosteta esille juurikaan uutta, vaikka alkuperäisteosta tuntematta on vaikea sanoa, mitä mahdollisuuksia kirja olisi tarjonnut.
Huorasatu Kuopion Sytyvestillä 15.4.2016.