Huippuviulisti vai huippufestari?

JOENSUU – Huippuviulusti Isabelle Van Keulen saapuu Joensuun kaupunginorkesterin solistiksi kenties vuoden huonoimpana päivänä, ainakin kulttuuria harrastavan opiskelijan kannalta. Konsertti menee nimittäin päällekkäin Lehtiä Ilosaaressa -festivaalin kanssa. Joensuu ei aina ole ollut kaupunki, jossa on ollut kiinnostavista kulttuuritapahtumista tällainen runsaudenpula, joten jotain on tehty oikein.

”Isabelle van Keulenin musiikillista herkkävaistoisuutta on luonnehdittu suorastaan taianomaiseksi. Voitettuaan vuonna 1984 BBC:n nuorten muusikkojen kilpailun, van Keulen on luonut monipuolisen uran viulistina ja alttoviulistina. Hän on esiintynyt solistina mm. Concertgebouw-orkesterin ja Berliinin Filharmonikkojen kanssa. Van Keulen toimii Luzern University of Artsissa viulun, alttoviulun ja kamarimusiikin professorina ja soittaa Guarneri del Gesu viululla vuodelta 1734″, hehkutellaan kaupunginorkesterin tiedotteessa.
Van Keulen esittää Max Bruchin ensimmäisen Viulukonserton g-molli. Lisäksi konsertin ohjelmassa on Beethovenin Egmont alkusoitto sekä Mendelssohnin Sinfonia nro 3 a-molli – “Skotlantilainen”. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Joensuun kaupunginorkesterin konsertti Carelia-salissa 12. syyskuuta klo 19