Huippuviulisti tarttuu Sibeliukseen

Amerikkalainen Esther Yoo on kiertänyt viime vuodet maailmaa kera vuonna 1704 valmistuneen Stradivariuksensa.

Nuoresta iästään huolimatta viulisti Esther Yoo on saavuttanut paljon. 16-vuotiaana hän voitti vuoden 2010 Sibelius-viulukilpailun. Vuonna 2012 hän haki voiton kotiin Queen Elisabeth –kilpailusta yhtenä nuorimmista koskaan palkituista. Hiljattain hänet nimettiin BBC:n uuden sukupolven taiteilijaksi. Nyt hän saapuu Joensuun kaupunginorkesterin vieraaksi tulkitsemaan Jean Sibeliuksen Viukonserton d-molli op. 47 Carelia-saliin 10 syyskuuta.

Sibeliuksen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta ja se näkyy myös Joensuun kaupunginorkesterin ohjelmassa. SIBELIUS 150 –konsertti aloittaa orkesterin syyskauden. Viulukonserton lisäksi ohjelmassa on kolmas sinfonia C-duuri op. 52 ja konsertin päättää Finlandia op. 26.

Joensuun kaupunginorkesteria saapuu täydentämään joukko Karjalan Tasavallan Sinfoniaorkesterin muusikoita ja konsertin johtaa kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel. Hempel sijoittui Jean Sibelius –kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 jaetulle kolmannelle sijalle.

Joensuun kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto

Pasi Huttunen, teksti & Marco Borggreve, kuva