Huippukauden viimeinen studioalbumi

Teksti: Pertti Pulkkanen
Kiss: Love Gun. Casablanca Records.

Kolmaskymmenes kesäkuuta 1977 Casablanca Recordsin julkaisemana ilmestynyt Love Gun on Kissin kuudes studioalbumi. Remasteroitu versio pitkäsoitosta ilmestyi 20 vuotta myöhemmin. Kitaristi Ace Frehley suoritti Love Gunilla ensimmäisen leadvokalisointinsa kappaleessa Shock Me. Kyseessä on näin ollen ensimmäinen Kissin pitkäsoitto, jolla kaikki yhtyeen jäsenet ovat solisteina. Kyseessä on myös Kissin viimeinen studioalbumi, jolla Peter Criss oli rumpalina kaikilla kappaleilla. Love Gunin seuraajalla Dynastylla studiorumpali Anton Figiä kuultiin nimittäin kaikilla albumin raidoilla yhtä lukuun ottamatta. Love Gun saavutti kultalevyn vuosi julkaisunsa jälkeen.

Albumin originaalipainoksen kylkiäisenä oli pahvinen ase sekä kaavake Kiss-fanituotteita varten. Pitkäsoiton kansi on taiteilija Ken Kellyn käsialaa. Kissin varhaisemmasta tuotannosta hän oli vastannut edellisenä vuonna ilmestyneen Destroyer-albumin kansitaiteesta. Paul Stanleyn käsialaa olevalle rivakalle avauskappaleelle I Stole Your Love inspiraatiota oli tarjonnut Deep Purplen Burn-albumin nimikappaleen riffi. Tuossa vaiheessa tuntemattomat Van Halenin veljekset Eddie ja Alex soittivat Gene Simmonsin tekemän Christine Sixteen -kappaleen demolla, kuten myös toisen Love Gunilla julkaistun kappaleen, Got Love For Salen demoversiolla. Christine Sixteenin teemana on Hotter Than Hell -albumilla julkaistun Goin’ Blindin tavoin vanhemman miehen rakastuminen nuorempaan naiseen. Ace Frehleyn vokalisoima Shock Me sai aiheensa 12. joulukuuta 1976 Floridan Flakelandin Civic Centerissä pidetystä Kissin konsertista. Avauskappaleen aikana Frehley kosketti metallista maadoittamatonta porraskaidetta ja sai sähköiskun. Konsertti myöhästyi puoli tuntia, mutta se saatiin viedyksi päätökseen siitä huolimatta, että Frehley väitti menettäneensä kätensä tunnon loppukonsertin aikana.

Tomorrow and Tonightin Stanley kirjoitti Rock N’ Roll All Niten hengessä ja sen soundcheckissä taltioitu versio päätyi Alive II:lle. Love Gunin nimikappale on julkaisunsa jälkeen soitettu jokaisella Kissin kiertueella. Stanley on nimennyt sen kaikkien aikojen suosikkeihinsa lukeutuvaksi ja kyseessä on ensimmäinen biisi, jonka hän kirjoitti, sovitti ja tuotti kokonaan itsenäisesti. Plaster Casterin aiheena on bändäri Cynthia Plaster Caster ja Crissin vokalisoima Hooligan on albumin unohdetumpi pieni helmi. Pitkäsoiton päättää cover The Crystalsin vuoden 1963 hitistä, joka Kissin näkemyksenä kuuluu Then She Kissed Me. Lokakuussa 2014 Love Gunista julkaistiin deluxe-edition, jonka kakkoslevy sisältää demoja, liveharvinaisuuksia sekä Gene Simmonsin vuoden 1977 haastattelun.

1977-sarjassa Pertti Pulkkanen ihastelee 40 vuoden ikään ehtineen rocklevytarjonnan laatua ja määrää.