Huey Lewis & The News: Sports

Hupu ja kympin uutiset

Vuonna 1983 ilmestyneellä, järjestyksessään kolmannella pitkäsoitollaan Sports Amerikan rockia maukkaimmillaan tarjoileva Huey Lewis & The News löi itsensä lopullisesti läpi, suhteellisen hitaasti tosin. Vuoden 1983 syyskuussa julkaistu pitkäsoitto nousi Billboardin listakärkeen seuraavan vuoden kesäkuussa.
Jo edeltävältä albumilta Picture This napattu Do You Believe in Love oli kotikonnuilla top ten-hitti, mutta Sports oli suoranainen menestyssinkkujen kavalkadi: Heart of Rock N’ Roll, Heart and Soul, I Want A New Drug (Called Love) ja If This Is It sijoittuivat kaikki kymmenen suosituimman joukkoon.

Pitkäsoiton huippuhetkeksi kohoaa kuitenkin kakkospuolen avaava, iskevä ja tekstissään puhutteleva Walking on a Thin Line. Myös se julkaistiin singlenä ja tuloksena oli top 20-hitti. Albumin muihin avainteoksiin lukeutuu Hueyn mainiota huuliharpun soittoa tarjoileva Bad is Bad. Kunniaa juurille tehdään Hank Williamsin Honky Tonk Blues-coverin muodossa. Lewis ja kumppanit eivät ilmaantuneet kuvioihin suinkaan tyhjästä. 70-luvulla samat muusikot julkaisivat useamman pitkäsoiton countryrockia soittaneessa Clover-yhtyeessä ja vuonna 1977 he esiintyivät nimettöminä studiomuusikkoina Elvis Costellon debyyttialbumilla My Aim is True. Vuonna 1985 Huey Lewis & The News saavutti ykköshitin Back to the Future – elokuvassa kuullulla erinomaisella The Power of Lovella ja seuraavana vuonna ilmestynyt pitkäsoitto Fore muodostui niin ikään suureksi menestykseksi. Stuck with You nousi aina listakärkeen ja varsin hyvin menestyivät myös Hip to Be Square sekä Jacob’s Ladder.

Samaisena vuonna Huey ja kumppanit esiintyivät Tower of Powerin vahvistamana Helsingin jäähallissa. Vuoden 1988 Small World-pitkäsoitolla vieraili jazzin klassikkoihin lukeutuva Stan Getz ja Perfect Worldista sekä Old Anthonesista muodostui uusia hittejä.
Suurimman suosion aika on mennyttä, mutta Huey ja kumppanit jatkavat onneksi levyttämistä ja keikkailua aika ajoin. Tuorein pitkäsoitto Soulsville ilmestyi 2010.