Horonkäristyksen vihanhallintaa ja performanssia

Porin taidemuseon vihanhallintakurssin yhteydessä Maire Karuvuori ja Tiia-Kolibri päätyivät pesemään Porinsiltaa.

Performanssiryhmä Horonkäristys kiertää Suomea ja tarjoaa omavaltaistumista sekä vapautumista vihanhallintakursseilla. -Jarkko Kumpulainen, teksti & Jukka Kostet, kuva

Tiia-Kolibrin ja Maire Karuvuoren Performanssiryhmä Horonkäristys saapuu Hohto-sateenkaariviikon iltabileisiin Joensuun teatteriklubille 9.toukokuuta.
Jorma Uotinen kohtaa japanilaisen lyriikan, sekä kevätsiivouksen perinteet. Esitys saattaa olla kuohuttava, muttei epäterveellinen”, ryhmän puolikas Maire Karuvuori kertoo.
Karuvuoren mukaan Horonkäristys syntyi aikanaan vääränlaisuuden tunteesta.
”Me luulimme olevamme vääränlaisia taiteilijoita opiskeluaikoinamme taidekoulussa. Kohdatessamme vihdoin toisemme, ymmärsimme, että Horonkäristyksen on oltava”, Karuvuori taustoittaa.

Horonkäristys kertoo tekevänsä työtään, jotta maailma pelastuisi ja sen ihmiset vapautuisivat.
”Vain valmiiksi vapaat yksilöt kyseenalaistavat vapauden tärkeyden. Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa todetaan: Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.”
”Vapautuminen ei siis ole mielipidekysymys, vaan yleisesti hyväksytty ihanne”, Karuvuori täsmentää.

Horonkäristys saapuu Joensuuhun osana Vihanhallinta workshop -kiertuettaan. Horonkäristys Anger Mangement Master Class on kahden päivän ilmainen kurssi ja se järjestään Ahjo!-näyttelyn yhteydessä Taidekeskus Ahjon ja taidemuseon tiloissa 9.-10.5.
”Ei tarvitse olla vihainen voidakseen osallistua kurssille. Tavoite on olla onnellinen, tasapainoinen ja täyttyä omasta itsestäsi. Kurssi on paitsi työpaja, myös performanssi-taideteos”, Tiia Kolibri kuvailee.

Ilmoittautumisohjeet HAMMC-kurssille Horonkäristyksen nettisivuilla osoitteessa http://horonkaristys.wix.com/temppeli.