Hetkeksi takaisin kesäfestareille

Teksti: Laura Väänänen
Kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki
Viime vuonna Lehtiä Ilosaaressa -tapahtumassa opiskelijoille esiintyi muun muassa Jenni Vartiainen.

Lehtiä Ilosaaressa -sisäfestivaali järjestetään tänä syksynä sekä Joensuussa että Kuopiossa. Lavalle nousevat elokuussa uuden albumin julkaissut Anna Puu, koko kansan suosikki Juha Tapio sekä parhaillaan televisiossa pyörivän Vain Elämää -ohjelman yhdeksännellä kaudella mukana nähtävä Evelina (vain Joensuussa). Edellämainittujen lisäksi syysiltoja säestävät Apocalyptica, Vesta sekä JVG (vain Kuopiossa).
Artistikattaukseen ovat vaikuttaneet vahvasti yleisön toiveet.

”Tällä hetkellä moni Suomen kärkipään artisteista on jäämässä tauolle tai lopettaa uransa, joka luo tietysti oman haasteensa”, kertoo tapahtuman taustalla työskentelevä Kerubin tuottaja Erkka Parkkinen.

”Haluamme kuunnella ihmisiä ja toteuttaa heidän toiveitaan, sekä tehdä jokaisesta tapahtumastamme meidän näköisen esimerkiksi nostamalla esiin uusia artisteja. Monet tekijät vaikuttavat”, Parkkinen toteaa.

Tänä syksynä Lehtiä Ilosaaressa rantautuu ensimmäistä kertaa myös Kuopioon.

”Saimme kokoon sellaisen artistikattauksen, joka on todella monipuolinen. Sattui myös hyvä tuuri, että saimme varattua sekä Joensuu Areenan että Kuopio-Hallin samalle viikonlopulle. Ei ole ihan itsestäänselvää, että tällainen varaus onnistuu”, kertoo Parkkinen.

”Kerubin tapahtumien tavoite ja päämäärä on levittäytyä myös Joensuun ulkopuolelle. Kuopio on Joensuun lailla opiskelijakapunki ja muutenkin lähialueen kaupungeista ehkä eniten samankaltainen Joensuun kanssa, joten voidaan olettaa, että myös siellä riittää kiinnostusta tällaista tapahtumaa kohtaan”, hän jatkaa.

Kerubin tuottaja Erkka Parkkinen kertoo, että artistikattaukseen ovat vaikuttaneet vahvasti yleisön toiveet.

Opiskelijat on haluttu ottaa tapahtumassa huomioon, sillä onhan tapahtuma ollut alun perin nimenomaan opiskelijoille suunnattu.

”Syksyllä kaupunkeihin saapuu aina paljon uusia opiskelijoita, joille halutaan tietysti järjestää tapahtumia”, Parkkinen selittää.

”Tapahtuma tarjoaa opiskelijoille vähän erilaista meininkiä, sillä kyseessä on festari eikä ihan tavalliset opiskelijabileet. Tavallaan tapahtuma on myös hyppy takaisin kesään ja kesäfestareille. Halutaan myös, että kaupunki on eläväinen ja tällaiset tapahtumat todella saavat kaupungin heräämään eloon”, hän lisää.

Tähän mennessä tapahtuma on otettu hyvin vastaan, palaute on ollut hyvää ja lippujakin on mennyt kaupaksi mukavasti.

”Toivotaan, että vastaanotto on lämmin ja tapahtuma kiinnostaa ihmisiä. Tavoitteena on tarjota ihmisille laadukas ja monipuolinen tapahtuma. Yritämme aina tuoda tapahtumaan pieniä uudistuksia ja pyrimme siihen, että tapahtumapaikkakin on viihtyisä, eikä näytä pelkästään isolta hallilta. Ja totta kai toivomme, että ihmiset pitävät tapahtumasta ja saapuvat myös seuraavana vuonna uudestaan”, Parkkinen sanoo.