Hardrokkareiden tiukin pitkäsoitto

Teksti: Pertti Pulkkanen
Kuvat: Santa Cruz

Maamme tärkeimpiin vientivaltteihin rockin saralla lukeutuva Santa Cruz on edennyt kolmanteen ja tähän mennessä onnistuneimpaan pitkäsoittoonsa. Musiikillisessa ilmaisussaan etenkin 80-lukuisesta hard- ja glamrockista ammentava yhtye on työstänyt uransa moni-ilmeisimmän albumikokonaisuuden.

Levyn iskevä avauskappale Young Blood Rising ja sitä vielä astetta onnistuneempi River Phoenix, josta kuullaan pitkäsoiton päätteeksi myös seesteisempi kakkososa, olivat tulleet tutuiksi jo ennen Santa Cruzin kolmannen albumin julkaisua. Yhdentoista raidan joukossa yhtye liikkuu vaivattomasti niin Drag Me Out of the Darknessin sofistikoituneemman ilmaisun kuin Breathen tyylitajuisen, instrumentaatiossaan jopa viuluja hyödyntävän melodisuuden parissa. Kappaleen alun vihellyksessä Santa Cruz kumartaa häpeilemättömästi Guns N’ Rosesin suuntaan.

Santa Cruz: Bad Blood Rising. Sakara Records.

Voice of the New Generationin kaltaisilla raidoilla Santa Cruz tekee lopullisesti paluun ydinosaamisensa pariin useastakin keskeisestä 80-lukuisen hardrockin edustajasta tyylikkäästi muistuttaen. Back from the Deadilla on tarjottavanaan kaivattavaa kelpo kitarointia Bad Habits Die Hardin yhdistäessä hakkaavaan laulumelodiaansa herkempiä osia ja iskevän kertosäkeen.

Suoremmista rypistyksistä myös Fire Running Through Our Veins toimii moitteettomasti, mutta silti vasta Pure Fuckin’ Adrenaline on albumin nimensä veroinen rockin ydinmehua tihkuva, upealla kitarasoololla kuorrutettu energiapurkaus. Get Me Out of California tekee paluun balladimaisempaan tuotantoon ja kyseinen melodinen kaunokki omaa myös kaivattavaa hittipotentiaalia.

Bad Blood Risingilla on tarjottavanaan muutama kaivattava ässäbiisi. Energisenä ja suorastaan räyhäkkänä livebändinä Santa Cruz on tunnettu jo pitkään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.