Gramofonin tykö käy tie

KUOPIO Kuopiossa käynnistyy tänään perjantaina Pannuhuoneella kaksipäiväinen Grammofon-fest. Vaihtoehtomusiikkia esittelevä terassifestari järjestetän nyt toista kertaa. Viime vuonna tunnelma oli täysi, tiivis ja heleä. Artistikattauksesta päätellen tunnelma toistuu. Järjestelyjen takana on kuopiolainen tulevaan matkaava indie-yhtye Neøv.

Perjantain aloittaa jylhiä maisemia loihtiva turkulainen Sans Parade sekä French Films -yhtyeen keula Johannes Leppänen. Leppänen nähdään poikkeuksellisesti soolona French Filmin meneillään olevan maailmankiertueen välillä. Voimakkaana tulkitsijana tunnetun Markus Perttulan kipparoima Sans Parade julkaisi keväällä debyyttialbuminsa, joka on kerännyt myös kansainvälistä huomiota. French Filmsin toinen albumi White Orchid on julkaistu Aasiassa, Australiassa sekä lukuisissa Euroopan maissa.

Lauantain esiintyjät ovat elokuvallista popmusiikkia rikkailla instrumentaatioilla maalaava kuopiolainen Neøv sekä Janne Westerlund. Westerlund on lauluntekijä, muusikko ja kuvataiteilija. Sooloartistiutensa lisäksi hän vaikuttaa myös yhtyeissä Plain Riden, Circle ja Pharaoh Overlord. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Oran on kirvoittanut ylistäviä arvioita. Levyn tiimoilta hän on kiertänyt Suomea, Saksaa ja Iso-Britanniaa.

Kansainvälistä huomiota Orange Morning -debyyttialbumillaan kerännyt Neøv on kiertänyt viime kuukausina Suomea sekä esiintynyt muun muassa Pitkä kuuma kesä- ja Tallinn Music Week -festivaaleilla. Minä ja Ville Ahosen vastikään ilmestynyt kakkosalbumi Mia on kirvoittanut ylistäviä arviota kotimaisessa mediassa.

Live-esiintymisten lisäksi Gramofon Fest esittelee tuoreita DJ-nimiä, joihin lukeutuvat DJ This Charming Man sekä DJ O MY. Myös vastikään Oslon Match&Fuse -festivaaleilla sekä Porin Jazzeilla esiintyneeltä Virta-yhtyeeltä kuullaan oma dj-settinsä. Tapahtuma käynnistyy molempina iltoina jo kello 18, jolloin tunnelmaan virittäydytään Grammofon radiolla joka soittaa artistien valitsemaa levymusiikkia.

Grammofon fest

Perjantai 16.8.
18:00 Gramofon Radio
20:00 Johannes Leppänen (French Films)
21:00 Sans Parade
22:00 DJ O My
23:00 DJ This Charmin Man

Launtai 17.8.
18:00 Gramofon Radio
20:00 Janne Westerlund
21:00 Neøv
22:00 Virta Dj’s
23:00 Dj This Charming Man

Liput:
6 euroa/ ilta
10 euroa/ pe-la

Lisätietoa Facebookissa