Gangzi ja Faarao Pannuhuoneella

KUOPIO Suomea yhdessä kiertävät sisä-mongolialainen Tulegur Gangzi ja Kuopion oma Faarao Pirttikangas saapuvat Pannuhuoneelle lauantaina 21. syyskuuta.

Akustisen kitaran kanssa esiintyvän Kiinan Sisä-Mongolian maakunnasta kotoisin olevan Tulegur Gangzin musiikki on taatusti omalaatuinen seos. Gangzi yhdistelee ennakkoluuttomasti muun muassa mongolialaista ja kiinalaista kansanmusiikkia kurkkulauluun, grungeen ja rock-musiikkiin. Oman musiikkityylinsä hän löysi kertoman mukaan asuessaan mongolialaispaimentolaisten kanssa Sisä-Mongolian preerialla.

Tulegur Gangzi kiertää Suomea nyt kolmatta kertaa. Viime syksynä hän esiintyi Kuopiossa Humu-klubilla ja piti kaupunkilaisille myös kurkkulaulutyöpajaa.

Faarao Pirttikangas on tituleerattu Kalakukkomaan mestaripelimanniksi ja kaatopaikan kruunamattomattomaksi kuninkaaksi. Faaraon musiikki on keitos bluesista, rockista sekä kansan- ja maailmanmusiikista. Faarao tunnetaan myös Cosmo Jones Beat Machine ja Astro Can Caravanin riveistä ja on sittemmin luonut itselleen kiiteltyä uraa sooloartistina sekä Kuhmalahden nubialaiset -yhtyeensä kanssa. Pannuhuoneella Faarao esiintyy yksin.

Pirttikankaan debyyttilevy valittiin Helsingin Sanomissa ja Soundissa vuoden parhaiden levyjen joukkoon. Myös tänä vuonna ilmestynyt Kaatopaikan kuningas –levy on saanut ylistäviä arvioita.

Kuopioon Gangzin ja Faaraon tuo aasialaiseen vaihtoehtomusiikkiin keskittyvä suomalainen konserttijärjestäjä Club Niubi.

Tulegur Gangzi ja Faarao Pirttikangas Pannuhuoneella lauantaina 21. syyskuuta ja Lapinlahden Väärnin Pappilassa sunnuntaina 22. syyskuuta.

Lisätietoa:
Gangzi
Faarao
Club Niubi