Francine: Still Burning

Francinen liekki ei sammu

Levytystauko on tehnyt hyvää eräälle maamme tiukimmista rockyhtyeistä. Still Burning on Francinen ensimmäinen julkaisu neljään vuoteen ja se hakkaa muutaman yhtyeen edeltävän tuotoksen niin meiningissä kuin kappalemateriaalinsa vahvuudessakin. Ainoa cover, Richie Valensin C’mon Let’s Go avaa levyn, mutta muilta osin mennään omalla tuotannolla ja onnistuneesti.
Highway on kerrassaan iskevä ja onnistunut popmelodialla kuorrutettu rockralli. Money edustaa voimakkaammin Francinen peruslinjaa, eikä pelaa pelkällä kertosäkeellä. Erinomaista riffittelyä tarjoava You on eräs uutukaisen parhaista raidoista. Bastards on koukukkaampi, Antti Kukkolan liukkaan ja tarkan kitaroinnin sävyttämä pala. Hidastempoisempi ja hienoisia rautalankasävyjä esittelevä Blue Streak on aivan oma lukunsa ja edustaa Francinelle hienoista uutta ja toimivaa aluevaltausta.

Kill Me naksuttaa skahenkisesti, mutta ei sijoitu kokonaisuudessa terävimpään kärkeen. Voiman ja melodisuuden kombinaatio Need You So on sitä vastoin kerrassaan tykki raita. Murevasti svengaava Torremolinos Love iskee lisää vauhtia masiinaan. Onnistunut trilogia, jonka muodostavat tekstissään uutuusalbumille nimen antanut Second Time Around, tyylikkäästi rullaava Talking in Your Sleep sekä ärhäkkä rypistys Time to Go päättää komeasti pitkäsoiton.

Yhtyeen tuorein jäsen, rumpali Mauro Gargano on vastannut uutukaisen äänityksestä, miksauksesta ja tuottamisesta. Juha Kuoppalan koskettimet tuovat lisämausteensa yli puolelle albumin kappaleista. Still Burning on onnistunut, jopa odotettua laadukkaampi Francine-levy, mutta yhtyeen kaikkein parhaiden töiden, eli Playmaten ja Fullaheadin tasolle se ei kokonaisuutena kuitenkaan aivan yllä.
Keikkasetti lienee täynnä uutta matskua, joten livekontekstissa erinomainen yhtye on tietenkin päästävä tsekkaamaan.