Evakkoviisuja reggaerytmeillä taustamusiikiksi

Liljan Loiston debyyttialbumi Takaisin Karjalan maille yhdistää vanhoja karjalaisevakkoviisuja ja –tarinoita sekä kotikaipuuta reggaerytmeihin. Albumin musiikki on helppoa ja miellyttävää kuunneltavaa. Se ei vaadi kovaa keskittymistä ja se sopiikin intensiivisen kuuntelun lisäksi myös hyvin taustamusiikkina soitettavaksi.
Useasta jäsenestä koostuvan taustalla soittavan Punky Reggae Bandin avulla levylle on saatu aikaiseksi orkesterimaista tunnelmaa. Levyn äänimaailmaa voi sanoa runsaaksi, jos ottaa vertauskohteeksi esimerkiksi nykymusiikissa usein käytettävän neljän hengen soittoryhmän. Levyn meininki vaihtelee Yonan laulamista ja rauhallisesti etenevistä raidoista, nopeisiin revittelyihin.

Keulahahmoina toimivat Yona ja Puppa J, joista viimeksi mainittu tunnetaan myös Jätkäjätkistä. Albumilla laulun säestyksestä vastaa soittajakollektiivi Punky Reggae Band. Takaisin Karjalan maille on Liljan loiston esikoisalbumi.
Yhtye on todennut, ettei levyn tarkoituksena ole tallentaa katoavaa kansanperinnettä tai osallistua keskusteluun menetetyistä maa-alueista tai niiden palauttamisesta. Levylle on valittu muutama kappale karjalan evakkojen laulukirjoista ja humppalevyiltä.
Levy on debyyttialbumiksi lupaava ja siinä vaikutuksen tekevät varsinkin Yonan erittäin kaunis laulu ja rauhallisempien raitojen soitinfiilistelyt.