Etsivä löytää liikaakin

Teksti: Pasi Huttunen

Ilja Teppo Yhteisö: Kokematon kulkuriksi. Fun Pandemia 2016.
Ilja Teppo Yhteisö: Kokematon kulkuriksi. Fun Pandemia 2016.
Ilja Teppo Yhteisön, eli muun muassa Kaukolasipartiosta tutun Ilja Tepon sooloprojektin 22. huhtikuuta julkaistu esikoislevy on ilahduttavaa kuultavaa. Hienovaraisesti folk-sävyjä mukaan värittävä poplevy, jossa seikkaillaan ennakkoluulottomasti vähän siellä sun täällä. Välillä päädytään loistaviin hetkiin ja välillä pakka menee aika sekaisin. Levyn nimikin on tähän harhailuun sopivasti Kokematon kulkuriksi.

Tietynlainen vaikeasti määriteltävä joensuulaisuus huokuu levystä. Samoja tyylejä ja sävyjä löytyy esimerkiksi Sebastian Leinolta, Ville Karttuselta ja esimerkiksi Ville Härkösen eri projekteilta.
Levyn aloitusbiisi Mene, koe, näe tuo tosin ensimmäisenä mieleen Samuli Putron, mutta kyseessä ei onneksi ole mikään pastissi. Biisi nousee levyn parhaimmistoon aivan muista syistä kuin samuliputromaisuudestaan johtuen.

Koko levyn skaala on hyvin laaja. Ehkä liiankin laaja. Teppo tuntuu ahkerasti etsivän vähän joka suunnasta ja löytääkin paljon. Vähän hiotumpi, ehjempi kokonaisuus olisi ollut vahvempi, mutta hyvä näinkin.