Esteettömyydessä parannettavaa kampuksilla

ISYY:n tuottama Joensuun ja Kuopion kampusten esteettömysraportti on pyörätuolilla liikkuvan tai muuten esteellisen ihmisen kannalta melkoisen synkkää luettavaa. Täysiä pisteitä esteettömyydestä ei saa mikään rakennus kahdella kampuksella, mutta molemmilta kampuksilta löytyy hyvin sokkeloisia ja vaikeita paikkoja liikkua.
Kuopiossa Canthia todettiin esteettömyydeltään parhaaksi rakennukseksi ja Joensuussa Aurora osoittautui esteettömimmäksi.
”Tarkastuskierroksilla kävi ilmi, että esteettömyyden edistäminen ei useinkaan ole puhtaasti rahakysymys. Yliopiston tilojen palveluita kyetään parantamaan hyvinkin pienillä ratkaisuilla”, raportissa todetaan ja ehdotetaan esimerkiksi lastenhoitopöytiä inva wc –tiloihin.

”Ylioppilaskunta toivoo, että tämä raportti ja sen toimenpidelistat suosituksineen luetaan yliopiston hallinnossa laajasti ja kattavasti ja siirretään budjettiin ja sitä kautta myös toteutukseen ja eläviin käytäntöihin. ISYY katsoo, että kampusten esteettömyys koskettaa myös esteettömiä opiskelijoita, sillä esteettömyys ei ole meiltä keneltäkään pois”, tekijät toteavat.

Esteettömyystyöryhmän loppuraportti (PDF)