Entistä raskaampi Slidemobile: Rust and Chrome

Joensuun ikioman southern rock –ylpeyden Slidemobilen levytyshiljaisuus on ohi. Seitsemän vuotta edellisen levyn Great, just greatin jälkeen on ilmestynyt toinen täyspitkä albumi. Rust and Chrome –levyllä päävastuun sävellyksistä on kantanut kitaristi Rane Riikonen, sivummalle vetäytynyt ja perustajäseniin lukeutuva Risto ”Pantse” Repo jatkaa yhtyeen tekstittäjänä.

Uutuusalbumin kappaleilla Slidemobile kallistuu selkeämmin hardrockin suuntaan syvän etelän rockin sijaan. Tähän vaikuttavat niin raskaammat sävellykset, kitarasoundit kuin voimakkaan heavytaustan omaava solisti/kitaristi Ville Soppela. Sävykäs Upright Sinner, jo vuosia keikkaohjelmistoon kuulunut Struggling sekä jylhä päätöskappale New South edustavat Rust and Chromea laadukkaimmillaan.

Gone Hunting on iskevä avaus ja Get It Done sekä Your Reasons tarjoavat kaivattavaa rullaavuutta, mutta joukkoon mahtuu myös jokunen täytteenomaisempi raita, hoilotuskertosäkeen sisältävä Oh What A Day! niistä ilmeisimpänä. Kokonaisuutena Rust and Chrome kallistuu voimakkaasti plussan puolelle ja keikkayhtyeenä Slidemobile on ollut lähes aina ehdoton. Tätä sopivampaa avausesiintyjää Suomen-kiertueilleen Blackfoot olisi tuskin voinut saada.

Video: Rust and Chromen studiosynnytystä