Energinen tulokas Joensuun rokkiskeneen

Teksti: Pasi Huttunen

Dynamo on generaattori, joka muuttaa mekaanisen pyöritysenergian sähköksi. Nimi lienee erittäin kuvaava tuoreelle joensuulaiselle bänditulokkaalle, joka juuri julkaisi ensisinkkunsa Helsinki-Hollywood.
Kappale, jonka Dynamon kitaristi Ville Luhio kertoo hyvin edustavan koko bändin tuotantoa, tuo heti mieleen Tehosekoittimen. Railakasta, seksiä tihkuvaa ja menevää runopoikarokkia siis.
”Kuka oikeasti julkaisee nykyään debyyttisinglenä kappaleen joka kestää yli neljä minuuttia, sisältää saksofonisoolon ja toisessa lauseessa jo kiroillaan? Tietynlainen kaupallinen itsemurha radiosoittoa ajatellen”, Luhio sanoo ja kuvailee bändin musiikkia seuraavasti:
Marc Bolanin ja Rauli Badding Somerjoen kadonnut äpärälapsi. Jotain vanhaa, jotain varastettua! Kliseet on siksi hyviä koska ne toimii aina, joten turha tässä on alkaa pyörää uudelleen keksimään.”
Hän painottaa, että Dynamo on ennen kaikkea livebändi.

Suomessa tehdään Luhion mukaan liikaa radioystävällistä ja mollisävyistä musiikkia ja Dynamo lähti tietoisesti eri linjalle.
”Mietin, että minkälaisen bändin levyjä itse ostaisin. Jos Noddy Holder tekisi vielä musiikkia niin tälle bändille ei olisi tarvetta.”
Bändin debyyttialbumi julkaistaan helmikuun alussa ja bändi lähtee kiertueelle. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuka levyn julkaisee.
”Pari levy-yhtiötä on nyt ottanut yhteyttä. Katsellaan kaikessa rauhassa ja tiedotetaan niistä sitten kun on sen aika.”

Nöyryyttä bändin ulosannista ei ole juuri kuultavissa ja Luhio kääntää meriitiksi jopa sen, että Youtube tarjoaa Matti Nykäsen Samuraita seuraavaksi soitettavaksi Helsinki-Hollywoodin jälkeen.
”Kultaa mäestä ja kultaa myös levymyynnistä. Kuka muu osaa hypätä mäkeä ja laulaa? No ei kukaan.”
Omaleimaisuus on bändille tärkeää, eikä se asetu mihinkään tuttuun Joensuu-soundiin. Luhio kuitenkin painottaa, että Joensuussa on hieno bändikulttuuri ja hyviä keikkapaikkoja.
”Realistisia tavoitteita meillä ei ole ollenkaan, kaikki kivet käännellään. Jotenkin ois hienoa huomata kahdenkymmenen vuoden päästä, että jokainen bile/cover/ruotsinlaivatrubaduuri veivaa meidän biisejä.”

Tunnelma rätisee sähköisenä ennen kuin juuri kukaan tietää bändistä tai esimerkiksi sen livekunnosta yhtään mitään. Jotain voi päätellä kuitenkin monessa sopassa keitetystä kokoonpanosta. Jussi Tapani Holopainen laulaa, joensuulaisille sekä lavoilta että dj-kopeista tuttu Antti Schroderus on bassossa, Luhio kitarassa ja Tuomas Miettinen rummuissa. Luhio ja Miettinen soittavat myös Kalle Päätalon nykyisessä kokoonpanossa.

Helsinki-Hollywood -video: