Enemmän vastaanottoaikoja oikeasti tarvitseville

YTHS – Opiskelija voi syyskuun alusta hoitaa asioitaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön kanssa myös sähköisesti, kun säätiö ottaa käyttöön Kansalaisen asiointitilin.
”Se tarjoaa asiakkaillemme tietoturvallisen, sähköisen kanavan kaikkeen omaan hoitosuhteeseen liittyvään, myös arkaluontoiseen viestinvaihtoon. Asiakkaamme voivat lukea viestimme ja antaa tarvittavia lisätietoja itselleen sopivaan aikaan, ilman että heidän tarvitsisi soittaa meille ennalta sovittuun puhelinaikaan tai varata uutta tapaamisaikaa seurantakäynnille”, YHTS:n suunnittelija Elina Heilala kuvailee.

Hoitoon liittyvien seurantakäyntien luvataan vapauttavan myös enemmän vastaanottoaikoja uusien vaivojen hoitoon, terveydenhoitosäätiöstä lupaillaan.
Palvelu toimii siten, että opiskelija antaa vastaanottokäynnillään suostumuksensa YTHS:lle viestien lähettämiseen ja käy verkkopalvelussa perustamassa itselleen tilin. Sen jälkeen YTHS voi olla tilin kautta suojatussa yhteydessä kaikissa hoitoon liittyvissä asioissa.

Hoitava lääkäri miettii YTHS:n mukaan aina tapauskohtaisesti, mitä tutkimustuloksia viedään suoraan potilaan Asiointitilille ja mitkä tulokset vaativat tapaamista kasvotusten tai puhelimitse.
”Mikäli Asiointitiliä ei opiskelijalla ole, käydään hoitoon liittyvä keskustelu vastaanotoilla, puhelimitse tai kirjepostilla. Kyllä jokaisen aikaa arvostavan kannattaa tämä tili perustaa”, Heilala vetoaa.

Näin se toimii

Asiointitili on turvallinen kanava YTHS:n ja opiskelijan välillä!

Vastaanottokäyntisi jälkeen viestit hoitoosi liittyvistä yksityiskohdista tietoturvallisesti YTHS:n kanssa itsellesi sopivana ajankohtana.

Henkilökohtaisen tunnuksen Asiointitiliin luot pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen verkkopalvelussa www.asiointitili.fi.

Määrittele tiliin puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite, johon järjestelmä lähettää sinulle ilmoituksen YTHS:ltä saapuneesta viestistä.

Suostumuksen viestien lähettämiseen annat YTHS:lle vastaanottokäyntisi yhteydessä.