Ei rasismille naisrauhan nimissä

Perussuomalaiset Nuoret ja Perussuomalaiset Naiset järjestävät mielenilmauksen naisrauhan puolesta Joensuussa lauantaina 23.4. On hienoa, että huoli naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja sen uhasta on herännyt, ja että asiasta keskustellaan.
Valitettavasti naisten oikeutta elää rauhassa ei puolusteta vilpittömin mielin, vaan naisia ja heidän kokemuksiaan käytetään hyväksi leimattaessa tietty ihmisryhmä uhkaavaksi. Tapahtuman tiedotteessa mainitaan lyhyesti perheväkivalta, mutta siinä annetaan ymmärtää, että merkittävimmän turvallisuusuhan Suomen naisille muodostaisivat turvapaikanhakijat.

Euroopan mittakaavassa parisuhdeväkivalta on merkittävän yleistä juuri Suomessa. Viimeisimmän naisuhritutkimuksen mukaan noin joka viides nainen oli kokenut puolison väkivaltaa tai uhkailua nykyisen parisuhteensa aikana Suomessa.
Naisiin kohdistuvan väkivallan nostaminen esille yksinomaan maahanmuuton kritisoimista varten ei mielestämme kuulu kiihkottomaan ja järkiperäiseen maahanmuuttokeskusteluun. Poliittiset järjestöt ovat tärkeitä ja vastuullisia yhteiskunnallisen keskustelun johdattelijoita. Onkin vastuutonta argumentoida naisrauhalla vain sen takia, että sillä pyritään edistämään kansalaisten maahanmuuttokriittisyyttä. Ihmisoikeuksia ei saa käyttää lyömäaseena kansalaiskeskustelussa.

Naisrauhaa ja jokaisen itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa aina ja kaikkialla. Oikeus elää rauhassa, kokematta ahdistelua tai väkivaltaa on jokaisen ihmisen perusoikeus. Ei piiruakaan periksi rasismille!

Jenna Jokinen, puheenjohtaja
Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry

Tuomas Hiltunen, puheenjohtaja
Joensuun Vihreä Vasemmisto ry

Anni Järvinen
Pohjois-Karjalan ja Joensuun Vasemmistonaiset – Punahilkat

Matias Kangas, puheenjohtaja
Joensuun seudun Vasemmistonuoret ry

Anton Sutinen, puheenjohtaja
Joensuun Kokoomusnuoret ry

Anne Pynttäri, puheenjohtaja
Joensuun Opiskelevat Porvarit ry

Kaisa Oinas-Panuma, puheenjohtaja
Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset ry

Sinikka Repo, puheenjohtaja
Joensuun Feministit ry