Edarivaalien ehdokasmäärä kasvoi reilusti

Opiskelijat ja yliopisto ovat käyneet vääntöä vaalikampanjoinnin näkyvyydestä yliopistolla vuosikausia. Tälle vuodelle kampanjointipäiviä saatiin hiukan lisää. Kuva vuodelta 2012.

Edustajistopaikka kiinnostaa aiempaa enemmän. ISYY:n edustajistovaaleissa on ehdolla 173 ehdokasta 13 vaalilistalla, kun edellisissä vaaleissa vuonna 2013 ehdokkaita oli 141 ja listoja 11.
”On todella hienoa, miten innokkaasti jäsenemme aktivoituivat ja lähtivät ehdolle vaaleihin. Meillä on nyt kasassa monipuolinen tarjonta eri kampuksilta ja niin sitoutumattomista kuin poliittisistakin ehdokaslistoista”, ISYY:n keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Anu Arosanervo sanoo.
”Tavoitteenamme on edelleen nostaa äänestysprosenttia verrattuna edellisiin edustajistovaaleihimme. Ehdokasmäärän kasvun perusteella olemme oikealla tiellä, muntta vielä on paljon tehtävää ennen marraskuun alun finaalia”, hän jatkaa.

Puoluepoliittisiksi lukeutuvia vaalilistoista on kuusi: Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto, Keskeiset, Oikeat, Demariopiskelijat, Perussuomalainen lista sekä Vihreä lista. Sitoutumattomia listoja ovat DeeKu, Fortis, International Students, Tombolo, Puolueettomat, Opiskelijan ISYY sekä Kylterit.

ISYY:n edustajistovaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 21.–23. ja 26.–29. lokakuuta. Varsinaiset äänestyspäivät ovat 3.–4. marraskuuta. Edustajistovaalit käydään täysin sähköisesti ja uuden edustajiston kokoonpano selviää vaalien jälkeen 4. marraskuuta. Uljas on lähettänyt kysymykset kaikille ehdokkaaksi asettuneille ja vastausten pohjalta teemme jutun juuri ennakkoäänestyksen alla julkaistavaan Uljaaseen.

Edarivaalien kampanjointipäivät yliopiston kampuksilla: Edustajistovaalien kalenteri

Pasi Huttunen, teksti & kuva