Dokumentti johdattelee presidenttiyden kulisseihin

KUOPIO Maaliskuun lopussa Ensi-iltaan tuleva dokumenttielokuva Tarja Halosesta päästää katsojan presidenttiyden backstagelle. Rouva presidentti on Aleksi Bardyn ohjaama dokumentti ja siinä seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti.

”Saimme tilaisuuden päästä seuraamaan elämää Suomen presidentin back stagella. Lopputuloksena on välitön ja huumoriakin sisältävä näkymä siitä, millaista on presidentin arki ja millainen ihminen on Tarja Halonen virallisen instituution takana”, kertoo Bardy.

Elokuvan tuotantoryhmä kulkee presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla. Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole kamera seurannut tasavallan presidentin arkea näin pitkään ja läheltä. Dokumentti tuo katsojille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskunnallisen vaikuttamisen ylimmälle tasolle ja sen taakse. Tuloksena on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen, kiertue-elokuvien tyyppinen seurantadokumentti, jossa selostuksen sijasta tilanteet puhuvat puolestaan ja kuljettavat katsojaa presidentti Halosen elämään.

Rouva presidentin Suomen ensi-ilta nähdään Kuvakukossa 30. maaliskuuta.

Lisätietoa:
Rouva presidentin nettisivut
Kuvakukko