Dokkarisyksy alkaa kansanmurhalla

JOENSUU – Elokuvaklubi Doc Loungen syksy alkaa sykähdyttävällä Indonesian kansanmurhasta kertovalla dokumentilla Act of Killing 26. syyskuuta. Elokuva saapuu Joensuuhun heti Rakkautta & Anarkiaa –festivaalilla saamansa Suomen ensi-illan jälkeen ja Doc Lounge esittää sen yhteistyössä festarin kanssa. Seuraavana on vuorossa terrorismin vastaisesta sodasta kertova Dirty Wars 17. lokakuuta. Flash mob –ilmiöihin ja verkkovideoihin pureudutaan dokumentissa We Cause Scenes 28. marraskuuta.

Joulukuun klubi järjestetään yhteistyössä DocPoint-festivaalin kanssa ja klubin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Syksyn aikana esitetään lisäksi Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen lyhytelokuva Hätäkutsu, joka käsittelee Estonian turmaa. Suomen Doc Lounge –verkosto toimii elokuvan levittäjänä.

Doc Lounge Joensuu on osa pohjoismaista klubiverkostoa. Verkoston tavoite on esittää laadukkaita ajankohtaisia dokumenttielokuvia ympäristössä, jossa yleisö voi nauttia samalla ruokaa ja juomia. Joensuussa paikkana toimii Kerubin Sali Ilosaaressa.